search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Ακόμα και εκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ για να μείνει η χώρα στο ευρώ

16.05.2015 09:17
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ διεκδικεί την πρωτιά στις εκλογές - «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε» - Media

Θετικά βλέπει το ενδεχόμενο σύμπτυξης ενός «μετώπου του ευρώ» κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θετικά βλέπει το ενδεχόμενο σύμπτυξης ενός «μετώπου του ευρώ» κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΓΟΡΑ, ο Κ. Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, σημειώνοντας ότι «οι χαώδεις διαφορές του καθενός από εμάς με την κυβέρνηση, κάνουν τις όποιες διαφορές έχουμε ανάμεσα μας να μοιάζουν αμελητέες. Αν το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ εύκολα πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ακόμα και εκλογικά, με κοινή πολιτική ατζέντα που θα έχει ισχυρό εθνικό πρόσημο».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι αν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή «μια συμφωνία που να πληροί έστω στοιχειώδεις προϋποθέσεις» η Νέα Δημοκρατία θα τη στηρίξει, συμπληρώνοντας όμως, ότι το κόμμα δεν θα στηρίξει μέτρα που «διογκώνουν το κράτος».

«Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως «είναι ζήτημα εθνικής ευθύνης πλέον» η ψήφιση μιας συμφωνίας με τους εταίρους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, στην ίδια συνέντευξη, εμφανίζεται προβληματισμένος για τα εσωκομματικά, υποστηρίζοντας πως: «Η ΝΔ δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της στον βαθμό που εγώ θα ήθελα (…) Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει συθέμελα για να μπορέσει να συνδεθεί με τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που της γύρισαν την πλάτη. Αυτή τη δυναμική δεν βλέπω στον βαθμό που θα ήθελα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33