search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:54
MENU CLOSE

Είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση καλλιέργειας κάνναβης με 700 δενδρύλλια!

17.05.2015 14:22
Τον έπιασαν να μεταφέρει 70 κιλά κάνναβης στο πορτ μπαγκάζ και κατάφερε να διαφύγει (Photo) - Media

Περισσότερα από 700 δενδρύλλια κάνναβης κατηγορείται ότι καλλιεργούσε 51χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην Αρχαία Ολυμπία. Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή κάθειρξης 79 ετών.

Περισσότερα από 700 δενδρύλλια κάνναβης κατηγορείται ότι καλλιεργούσε 51χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην Αρχαία Ολυμπία. Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή κάθειρξης 79 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από έρευνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πύργου, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, η φυτεία και φυτώριο δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσε ο 51χρονος, στα οποία βρέθηκαν 726 δενδρύλλια.

Ο 51χρονος, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός, είχε αναπτύξει τη φυτεία σε δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, αποτελούμενη από δέντρα και θάμνους. Ταυτόχρονα, είχε πραγματοποιήσει επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, προκειμένου τα δενδρύλλια να βρίσκονται σε πλήρη κάλυψη αλλά και να μην επισκιάζονται από δέντρα, ώστε να τα “βλέπει” ο ήλιος.

Επιπλέον, ο 51χρονος, για να μην μετακινείται συχνά, διέμενε σε πρόχειρη αυτοσχέδια καλύβα, στον χώρο της φυτείας.

Ακόμη, επειδή φρόντιζε για τη συστηματική περιποίηση των δενδρυλλίων, είχε εναποθέσει στον χώρο φυσική και χημική λίπανση, αλλά και νερό σε πλαστικά βαρέλια, έτσι ώστε να ποτίζει συστηματικά τα φυτά.

Επίσης, είχε δημιουργήσει φυτώριο με μικρές γλάστρες, όπου καλλιεργούσε 53 δενδρύλλια, ενώ σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στην καλύβα, βρήκαν 44 γραμμάρια σπόρων κάνναβης.

Στο μεταξύ, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη, προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και του μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για ληστεία, για διακίνηση ναρκωτικών, για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων, με συνολική ποινή, 79 έτη κάθειρξης.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή Τρίτη στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Πύργου, για να απολογηθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:52