search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:40
MENU CLOSE

Σταύρος Θεοδωράκης κατά ΔΟΛ και Αυγής

18.05.2015 04:37
Σταύρος Θεοδωράκης κατά ΔΟΛ και Αυγής - Media

Παράπονα για μη προβολή του από τις εφημερίδες του ΔΟΛ αλλά και για τις επιθέσεις που γίνονται στο κόμμα του από την Αυγή, έκανε σε ομιλία σε στελέχη του, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Παράπονα για μη προβολή του από τις εφημερίδες του ΔΟΛ αλλά και για τις επιθέσεις που γίνονται στο κόμμα του από την Αυγή, έκανε σε ομιλία σε στελέχη του, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο εμπνευστής και επικεφαλής του Ποταμιού, είπε συγκεκριμένα «ο ΔΟΛ, το Βήμα και Τα Νέα, 110 μέρες τώρα δεν έχουν ούτε ένα ρεπορτάζ για τη δράση του Ποταμιού. Μόνο αρνητικά σχόλια και νουθεσίες.» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε «Και από κοντά το θράσος του νέου καθεστώτος. Σήμερα η Αυγή κάνει άλλη μια ολομέτωπη επίθεση στο Ποτάμι. Ο άνθρωπος που κατηγορεί το Ποτάμι για μνημονιακό κόμμα, στην Αυγή, είναι ο λογογράφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε με νόημα «Καλά φάγαμε-καλά ήπιαμε, να πούμε και κάτι για το Ποτάμι».

«Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα μας κρατά μέσα στην Ευρώπη», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη 2η Μετεκλογική Συνδιάσκεψη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι το κόμμα του «όχι σε όλα». «Εμείς» είπε «ακούμε-βλέπουμε-συζητάμε-αποφασίζουμε». Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα συναινέσει ώστε η εφαρμογή της συμφωνίας να σημάνει νέα φοροεπιδρομή αλλά ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέκλεισε κατηγορηματικά την προοπτική των εκλογών και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι ομαδάρχης, όπως είπε, των τάσεων του κόμματός του.

«Να κοιτάμε συνεχώς προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να βλέπουμε τι πρέπει να αποφύγουμε. Ένα κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η διαιώνιση του είδους του. Στον ΣΥΡΙΖΑ ακούν απλώς ο ένας τη φωνή του άλλου. Και κανείς δεν ακούει τη φωνή της κοινωνίας» είπε στην ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης.

Επέκρινε τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν για το ότι τον κατηγορούν πότε ότι είναι αγκαλιά με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και πότε ότι επιδιώκει μια θέση στην κυβέρνηση.

«Υπάρχει και τρίτος δρόμος, σύντροφοι! Εμείς δεν έχουμε ανάγκη από αγκαλιές και προστασία. Αισθανόμαστε τόσο δυνατοί που θα πορευτούμε μόνοι μας. Να το πω και διαφορετικά; Το Ποτάμι δεν έχει σχέση με τα παλιά και τα νέα μνημόνια. Δεν ψηφίσαμε τα μνημόνια των παλιών. Δεν θα στηρίξουμε τα μνημόνια των νέων», τόνισε ο επικεφαλής του υπογραμμίζοντας: «Λέμε ξεκάθαρα: μια συμφωνία που θα κρατάει την Ελλάδα στην Ευρώπη εμείς θα την ψηφίσουμε. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι στη συνέχεια θα στηρίξουμε μια αλλοπρόσαλλη πολιτική νέων φόρων και νέας λιτότητας- αυτήν τη φορά με αριστερή σφραγίδα».

«Το Ποτάμι, δεν θέλει εκλογές γιατί η χώρα δεν θέλει εκλογές -ο τουρισμός δεν θέλει εκλογές- η σκελετωμένη οικονομία δεν θέλει εκλογές. Και η σοβαρότητα της χώρας δεν θέλει εκλογές», ανέφερε και άσκησε κριτική στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θέλουν τον πρωθυπουργό ως τροχονόμο στις συνιστώσες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση λογικής και σύνεσης που θα υπηρετήσει ένα πατριωτικό σχέδιο και όχι ακροαριστερές και ακροδεξιές μονομανίες. «Και μια τέτοια κυβέρνηση το Ποτάμι θα την στήριζε-χωρίς παζάρια για υπουργεία», όπως σημείωσε.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι τρεις μήνες τώρα παίζουν την Ελλάδα στα χαρτιά με αποτυχημένες μπλόφες γιατί «επιτρέψτε μου-που έχουν κάνει τα κουμάντα τους και μπορούν με ευκολία να σχεδιάζουν τον ηρωικό θάνατο των άλλων».

«Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από μια: Το δυνάμωμα της Ευρώπης μέσα στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε άλλο παρελθόν. Θα κρατήσουμε λοιπόν την Ελλάδα στην Ευρώπη και θα εξηγήσουμε στον κόσμο ότι η συμφωνία δεν είναι της κακής Ευρώπης αλλά είναι της κακής διαπραγμάτευσης. Θα δείξουμε δηλαδή τον άλλο δρόμο που θα έπρεπε να είχαμε ακολουθήσει». «Συγκρουόμαστε με συμφέροντα- συντεχνίες. Χτίζουμε ένα μεγάλο Κίνημα που θα συμβάλει στο χτίσιμο μιας δίκαιης πατρίδας» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:40