search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:03
MENU CLOSE

Χταποδάκι ξιδάτο

18.05.2015 09:12
htapodaki_xidato.jpg

Με καλή παρέα και ουζάκι, τι πιο νόστιμο μεζεδάκι από χταπόδι ξιδάτο!

 

 

Με καλή παρέα και ουζάκι, τι πιο νόστιμο μεζεδάκι από χταπόδι ξιδάτο!

 

1 κιλό χταπόδι

5 κόκκους πιπέρι

1 καρότο ολόκληρο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ½ φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Ρίγανη

Καθαρίζουμε το χταπόδι. Το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το ½ φλιτζάνι ξύδι και το καρότο.

Αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά.

Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε σουρωτό να στραγγίσει.

 

Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, το βάζουμε σε μπολ και το περιχύμουμε με το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύδι. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 μέρα, για να πάρει την νοστιμιά απ’ το λαδόξυδο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33