search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:27
MENU CLOSE

Εκατομμύρια αράχνες έπεσαν από τον ουρανό κι έφτιαξαν «πόλεις»! (Photos)

18.05.2015 09:46
Εκατομμύρια αράχνες έπεσαν από τον ουρανό κι έφτιαξαν «πόλεις»! (Photos) - Media

Αν είστε αραχνοφοβικοί μη δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και ευχαριστήστε  την τύχη σας που δε βρίσκεστε στην Αυστραλία!

 

Αν είστε αραχνοφοβικοί μη δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και ευχαριστήστε  την τύχη σας που δε βρίσκεστε στην Αυστραλία!

Οι κάτοικοι της περιοχής Γκόουλμπορν, στη Νέα Νότια Ουαλία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα, όταν εκατομμύρια «μωρά αράχνες» κυριολεκτικά έπεσαν από τον ουρανό και… έχτισαν τη δική τους πόλη.

Πρόκειται για τα «Μαλλιά Αγγέλου» και δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο για τις ίδιες τις αράχνες, που, ούτε λίγο ούτε πολύ, «ταξιδεύουν» με αυτόν τον τρόπο:

Ανεβαίνουν σε ψηλά σημεία, «εκτοξεύουν» τον ιστό τους και διανύουν μεγάλες αποστάσεις καθώς ο αέρας τις μεταφέρει, χρησιμοποιώντας τον ιστό σαν «αλεξίπτωτο».

Επιστήμονες έχουν εντοπίσει αράχνες να ταξιδεύουν έτσι σε απόσταση περίπου 2.000 χιλιομέτρων στην ξηρά, φθάνοντας μέχρι και 5 χιλιόμετρα σε «ύψος» στον ουρανό.

Όταν «προσγειωθούν» φτιάχνουν το… χώρο τους και… στήνουν το σπιτικό τους.

 

Μπρρρρρρ…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:26