search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:52
MENU CLOSE

Για λίγες ώρες άνοιξε το ΕΜΣΤ, που θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2015

18.05.2015 13:06
Κορωνοϊός: Εργαζόμενοι στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης καταγγέλλουν μεγάλη εταιρεία logistics για απόκρυψη κρουσμάτων - Media

Με αφορμή το Σάββατο την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το ΕΜΣΤ άνοιξε για λίγες ώρες τις πόρτες του για να υποδεχτεί δημοσιογράφους παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη

 

Με αφορμή το Σάββατο την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το ΕΜΣΤ άνοιξε για λίγες ώρες τις πόρτες του για να υποδεχτεί δημοσιογράφους παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη. Στο τέλος του 2015 αναμένεται η παράδοση του κτιρίου, είπε ο αν. υπουργός. Μπορεί να απουσίαζαν τα εκθέματα, ωστόσο το μουσείο είναι έτοιμο. Η τελευταία ξενάγηση είχε γίνει το 2013 όταν ήταν ακόμα εργοτάξιο.

«Το κτίριο δεν θα υπήρχε αν δεν είχε γεννηθεί μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, όπως της Άννας Καφέτση και πολλών ανθρώπων που πέρασαν από το ΔΣ του ΕΜΣΤ, συλλέκτες, δωρητές έργων τέχνης, τεχνοκριτικούς, επιμελητές εκθέσεων, το προσωπικό του Μουσείου, και πολλούς ακόμα που έχουν προσφέρει για να είμαστε σε αυτό το φωτεινό περιβάλλον», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

Η αίθουσα και οι παρευρισκόμενοι, ωστόσο, πάγωσαν όταν ο κ. Ξυδάκης πρόσθεσε «σύντομα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για να αποκτήσει διευθυντή το καινούργιο Μουσείο». Θυμίζουμε ότι η θητεία της νυν διευθύντριας, Κατερίνας Κοσκινά λήγει τον Ιανουάριο του 2016.

Μόλις πριν πέντε μέρες έγινε η μετεγκατάσταση των εργαζομένων από το Ωδείο Αθηνών. Αυτή τη στιγμή απασχολούνται 14 εργαζόμενοι και πρέπει να προχωρήσουν οι προσλήψεις πενήντα ατόμων.  Πρόκειται για ένα πενταόροφο κτίριο 18.142 τμ, όπου στα 7.500 τμ θα εκτίθενται οι μόνιμες συλλογές και οι περιοδικές εκθέσεις.

Για τα έξοδα του Μουσείου, ο πρόεδρος Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε ότι  χρειάζεται το ποσό των 2 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η προγραμματική σύμβαση της τριετίας 2015 – 2017 είναι ύψους 4 εκατ. ευρώ «και πρέπει να έρθει σ’ εμάς», όπως τόνισε.

Ο αν. υπουργός Πολιτισμού είπε ότι η έκθεση για «Το Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα» θα φιλοξενηθεί στο ΕΜΣΤ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:52