search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:35
MENU CLOSE

Νέα μεγάλη κινητοποίηση στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

19.05.2015 09:41
Νέα μεγάλη κινητοποίηση στους γερμανικούς σιδηροδρόμους - Media

Ξεκινάει από σήμερα νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των μηχανοδηγών του συνδικάτου GDL στους γερμανικούς σιδηροδρόμους.

(Αναδημοσίευση από dw.de)

Ξεκινάει από σήμερα νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των μηχανοδηγών του συνδικάτου GDL στους γερμανικούς σιδηροδρόμους. Οχτώ ημέρες μετά την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, η οποία διήρκεσε μια εβδομάδα, ξεκινάει το απόγευμα η νέα απεργία, αρχικά από τις εμπορικές αμαξοστοιχίες και από αύριο και στις επιβατικές. Δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η διάρκεια της απεργίας ωστόσο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περισσότερο από ότι η προηγούμενη και θα συμπέσει και με την αργία της Πεντηκοστής, όπου προβλέπεται ότι θα μετακινηθεί πολύ κόσμος.

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι χαρακτήρισαν την απεργία «καψώνι για εκατομμύρια ανθρώπους». Από την άλλη πλευρά το συνδικάτο GDL επιρρίπτει στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους ότι δεν ενδιαφέρονται να επιλύσουν τη διαφορά. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας» δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου Κλάους Βεζέλσκι και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι νέες κινητοποιήσεις να τερματιστούν μετά από 12 έως 14 ώρες, υπό την προϋπόθεση ότι οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θα εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις.

Μισθολογικές αυξήσεις, χρόνος εργασίας, συλλογικές συμβάσεις

Εκτός από τις μισθολογικές αυξήσεις και τον χρόνο εργασίας, η διαμάχη των δυο πλευρών αφορά την ουσία των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους υπάρχουν δυο συνδικάτα, το μεγαλύτερο EVG με 100.000 μέλη και το μικρότερο GDL με 20.000 μέλη. Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θέλουν να παρεμποδίσουν να υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις για όμοιες ομάδες εργαζομένων. Σύμφωνα όμως με πρόταση νόμου που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο, σε μια επιχείρηση, θα υπερισχύει η σύμβαση του μεγαλύτερου συνδικάτου. Αυτό σημαίνει ότι μελλοντικές απεργίες του GDL για την εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων θα κηρύσσονται παράνομες.

Με το άλλο μεγαλύτερο συνδικάτο EVG, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι προγραμματίζουν συνομιλίες την ερχόμενη Πέμπτη. Εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία, υπάρχει πιθανότητα να κηρύξει απεργία και το EVG.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24