search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:29
MENU CLOSE

Κάννες: Μαζεύουν υπογραφές για την απελευθέρωση Ουκρανού σκηνοθέτη (Photos)

19.05.2015 12:04
Κάννες: Μαζεύουν υπογραφές για την απελευθέρωση Ουκρανού σκηνοθέτη (Photos) - Media

O Ουκρανός σκηνοθέτης κρατείται σε φυλακή της Ρωσίας, με την κατηγορία ότι είναι τρομοκράτης. Στο φεστιβάλ όμως, μαζεύουν υπογραφές για την απελευθέρωση του

 

Στην οθόνη όπου προβάλλονται οι ταινίες του τμήματος Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, μια φωτογραφία αναρτήθηκε πριν από τις προβολές. Ο τίτλος είναι «Free Oleg Sentsov». Πρόκειται για Ουκρανό σκηνοθέτη, ο οποίος κρατείται από τις 11 Μαίου, χωρίς δίκη, σε φυλακή της Ρωσίας, με την κατηγορία ότι είναι τρομοκράτης. Στο φεστιβάλ όμως, μαζεύουν υπογραφές για την απελευθέρωση του.  

Ο σκηνοθέτης ζούσε στην Κριμαία, η οποία έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία. Ο Σέντσοφ είχε εκφράσει την αντίθεση του στην πολιτική της Ρωσίας και στις μεθόδους του Πούτιν.

Ανάμεσα στους σκηνοθέτες που έχουν ήδη υπογράψει είναι οι Πέδρο Αλμοδόβαρ, Μάικλ Λι, Μπέλα Ταρ, Βιμ Βέντερς, Στίβεν Ντάλντρι, κ.α.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:29