search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:05
MENU CLOSE

Στη Βρετανία και ο (χωρισμένος) πατέρας έχει ψυχή

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1865
21-05-2015
24.05.2015 03:00
pod_2105_033_cmyk_0.jpg

Δικηγορικά γραφεία που θα υπερασπίζονται μόνο τον πατέρα – σε περίπτωση διαζυγίου – έκαναν την εμφάνισή τους στη Βρετανία.

 
Δικηγορικά γραφεία που θα υπερασπίζονται μόνο τον πατέρα – σε περίπτωση διαζυγίου – έκαναν την εμφάνισή τους στη Βρετανία. Είναι μία πρακτική που έρχεται από τις ΗΠΑ και υιοθετείται τώρα και από τους Βρετανούς, καθώς πολλοί είναι οι άνδρες που θεωρούν ότι αδικούνται από τα οικογενειακά δικαστήρια στο θέμα της κηδεμονίας των παιδιών και της διατροφής όταν παίρνουν διαζύγιο.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Cordell and Cordel, που είναι η πρώτη που άνοιξε θυγατρική επί βρετανικού εδάφους, είχε σλόγκαν «Θα σας βοηθήσουμε να κρατήσετε τα δολάρια που έχετε κερδίσει στη ζωή σας».
 
Ο Ντέιβιντ Πισάρα, δικηγόρος ο οποίος ειδικεύεται στα διαζύγια και είναι ο ιδρυτής άλλης δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ που υπερασπίζεται μόνο άνδρες, εκτιμά ότι αυτές οι εταιρείες ιδρύονται για να ενισχύσουν τα δικαιώματα του πατέρα και όχι για να «χτυπήσουν» τη μητέρα.
 
Την ίδια στιγμή, όμως, αρχίζουν να καταγράφονται αντιδράσεις από βρετανικά δικηγορικά γραφεία ότι η αποκλειστική υπεράσπιση ανδρών θα δώσει μία ψευδή εικόνα ενός άδικου νομικού συστήματος.
 
H Σούζαν Τζάκλιν, επικεφαλής της Ένωσης Δικηγόρων Οικογενειακού Δικαίου της Βρετανίας, ανησυχεί ότι οι άνδρες, εάν πετυχαίνουν αυτό που θέλουν στη διαμάχη τους με τη σύζυγό τους, θα απευθύνονται σε αυτές τις εταιρείες προσδοκώντας να αλλάξουν την απόφαση υπέρ τους. Η Σ. Τζάκλιν πιστεύει ότι αυτή η πρωτοβουλία γεννά αμφιβολία απέναντι στο βρετανικό νομικό σύστημα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.
 
Αισιοδοξία
 
Ο πρόεδρος του συλλόγου υπεράσπισης του πατέρα «Οι οικογένειες χρειάζονται τον πατέρα» εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έλευση ενός τέτοιου δικηγορικού γραφείου στη Βρετανία.
 
«Ο πατέρας πολλές φορές στο δικαστήριο χρειάζεται να παλέψει μέχρις εσχάτων για να μπορέσει να διασώσει μία ουσιαστική σχέση με τα παιδιά του» τόνισε με έμφαση.
 
Στην καινούργια εταιρεία, πάντως, είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο διαφημιστικό τους φυλλάδιο και δεν κάνουν καμία κριτική στη βρετανική Δικαιοσύνη για το ενδεχόμενο να είναι προκατειλημμένη υπέρ της μητέρας.
 
Αντιθέτως, αναφέρουν ότι, σύμφωνα με έρευνα, ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης – ένας στους 10 Βρετανούς – πιστεύει στην άποψη ότι το δικαίωμα της κηδεμονίας των παιδιών πρέπει, εκτός από πολύ ειδικές περιπτώσεις, να ανήκει αποκλειστικά στη μητέρα. Και για τον λόγο αυτόν αυτή η αντίληψη πρέπει να αλλάξει…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04