30/05/2017 01:56:00

Τηγανητά φακελάκια με φέτα, γλυκόξινη σάλτσα και παπαρουνόσπορο

Τηγανητά φακελάκια με φέτα, γλυκόξινη σάλτσα και παπαρουνόσπορο - Media

 

Αν και αρκετά λιπαρό, είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για το οικογενειακό μας τραπέζι.

 

6 πλατιά κομμάτια φέτα, πάχους 1 εκατ

6 χωριάτικα φύλλα
Ηλιέλαιο
πιπέρι

 

Για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι του καφέ μέλι
2 κ.σ. λευκό ξίδι

παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

 

Πιπερώνουμε τα κομμάτια της φέτας.

Παίρνουμε ένα χωριάτικο φύλλο και το απλώνουμε σε μια επιφάνεια. Βάζουμε ένα κομμάτι φέτα και το ακουμπάμε στην αρχή του φύλλου και στο κέντρο του πλάτους. Διπλώνουμε τις άκρες έτσι ώστε να έρθουν πάνω στη φέτα και τυλίγουμε δύο φορές. Κόβουμε τα περισσεύματα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με όλα τα κομμάτια φέτας.

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα φακελάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

Για τη σάλτσα:

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μαζί με το ξίδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Βάζουμε τα φακελάκια σε πιάτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.