search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:18
MENU CLOSE

Συνεδριάζει με εντατικούς ρυθμούς το Brussels Group

20.05.2015 16:39
Συνεδριάζει με εντατικούς ρυθμούς το Brussels Group - Media

Με εντατικούς ρυθμούς και με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος σε ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, συνεδριάζει από σήμερα στις Βρυξέλλες το Brussels Group.

Με εντατικούς ρυθμούς και με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος σε ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, συνεδριάζει από σήμερα στις Βρυξέλλες το Brussels Group.

Καλά πληροφορημένες ελληνικές πηγές ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών θα συνεχιστούν ανελλιπώς ως και το Σάββατο, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συζητήσεις να διαρκέσουν περισσότερο. Η ελληνική πλευρά προσβλέπει στη σύγκληση έκτακτου Eurogroup πριν τις αρχές Ιουνίου, το οποίο με δήλωσή του θα καταγράψει πρόοδο και προοπτική για συνολική συμφωνία. Ελληνικές πηγές εκτιμούσαν ότι μια τέτοια δήλωση από πλευράς Eurogroup, θα επέτρεπε στην ΕΚΤ να αυξήσει το όριο στην έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους της Ελλάδας.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα βασικά θέματα της διαπραγμάτευσης είναι ο ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια, το δημοσιονομικό κενό, τα πρωτογενή πλεονάσματα και η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του ΦΠΑ, ελληνικές πηγές εκτιμούσαν ότι είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία σε τρεις κατηγορίες ΦΠΑ, με τα τρόφιμα να υπάγονται στην χαμηλότερη εξ αυτών.

Σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού, ελληνικές πηγές τόνιζαν ότι παραμένει σημείο αιχμής το θέμα του περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17