search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:12
MENU CLOSE

Θα γίνει της …παράτασης–Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πάνε αργότερα

21.05.2015 08:03
Τι δείχνει το χρώμα στα ούρα για την υγεία σας - Media

Τη μία παράταση, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να την ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα με… χαρά. Αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι οφειλέτες, αναμένεται να αποκτήσουν περιθώριο μέχρι τις 27 Ιουνίου καθώς το επιτελείο στη Καραγιώργη Σερβίας διακρίνει αυξημένο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

 

Τη μία παράταση, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να την ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα με… χαρά. Αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι οφειλέτες, αναμένεται να αποκτήσουν περιθώριο μέχρι τις 27 Ιουνίου καθώς το επιτελείο στη Καραγιώργη Σερβίας διακρίνει αυξημένο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες. Έτσι, δεν θα αφήσει την ευκαιρία να συλλέξει έσοδα και τον Ιούνιο να πάει ανεκμετάλλευτη. Πόσο μάλλον όταν τον επόμενο μήνα δεν έχει να εισπράξει ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και –πιθανότατα- ούτε φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων. Προς το παρόν, από τη ρύθμιση το υπ.Οικ έχει μαζέψει περισσότερα από 170 εκατ. ευρώ και σκοπεύει να τα κάνει… 300 εκατ. ευρώ μέχρι και το τέλος Ιουνίου.

Τη δεύτερη παράταση, το υπουργείο Οικονομικών θα τη δώσει υποχρεωτικά πλέον με μεγάλο προβληματισμό. Αφορά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων. Υποτίθεται ότι η εφαρμογή έχει ανοίξει στην πραγματικότητα όμως ελάχιστοι μπορούν να κάνουν δήλωση. Ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί τα στοιχεία για τα δάνεια –που σημαίνει ότι όσοι έχουν στεγαστικό ή καταναλωτικό η εξυπηρέτηση των οποίων αποτελεί τεκμήριο- δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ενώ δεν έχουν δοθεί καν στη δημοσιότητα οι οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει λιγότερες από 80.000 δηλώσεις σύνολο έξι εκατομμυρίων. Για να τηρηθεί η προθεσμία της 30ης Ιουνίου, θα πρέπει από τώρα και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα να υποβάλλονται περισσότερες από 210.000 ανά εργάσιμη ημέρα.

Ο προβληματισμός συνίσταται στο ότι ακόμη και δεν είναι ξεκάθαρο αν με την παράταση θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν την πρώτη δόση στο τέλος Ιουλίου. (σ.σ ο νόμος προβλέπει ότι ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει η κάθε δήλωση η πρώτη δήλωση θα πρέπει να πληρωθεί Ιούλιο, η δεύτερη Σεπτέμβριο και η 3η μέχρι τέλος Νοεμβρίου). Προς το παρόν, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να μην ανακοινώσει παράταση για την προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης παρά μόνο για την υποβολή της δήλωσης. Η νέα προθεσμία, δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Ιουλίου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:12