search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:19
MENU CLOSE

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ – Τετ α τετ με Γιούνκερ το μεσημέρι της Παρασκευής

21.05.2015 20:00
Σε «εποικοδομητική» ατμόσφαιρα η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ, λέει η γερμανική πλευρά - Media

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η μαραθώνια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκέλα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η μαραθώνια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκέλα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, που ολοκληρώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμωνα με την ενημέρωση κυβερνητικών κύκλων μετά το πέρας της συνάντησης, και οι τρεις συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος, ενώ εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα.
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι δύο ηγέτες Μέρκελ και Ολάντ κατανόησαν την ανάγκη αυτή και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά αν χρειαστεί ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία. 

Συζήτησαν τόσο τους όρους της συμφωνίας όσο και την επόμενη μέρα. Ειδικότερα, εμφανίστηκαν θετικοί  σε επενδυτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που θα κλείσει το τρέχον πρόγραμμα. Αγκάθι παραμένει η επιμονή στην ανάγκη να συμφωνήσει και το ΔΝΤ προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

Στις 14:30 το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Επιβεβαιώνει το θετικό κλίμα η γερμανική πλευρά

Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην “επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος”, έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα.

Ο κ. Ζάιμπερτ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, επισήμανε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η κ. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ έφτασαν διαδοχικά, με μερικά λεπτά διαφορά, στο ξενοδοχείο όπου έλαβε χώρα η συνάντηση. Πρόκειται για το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι ηγέτες που προσήλθαν στη Ρίγα της Λετονίας προκειμένου να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:30 και διήρκεσε σχεδόν δυόμισι ώρες.   

Κατά την αποχώρησή τους κανείς από τους τρεις ηγέτες δεν προχώρησε σε δηλώσεις. 

Εξαρχής από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας η ελληνική πλευρά δεν περίμενε να υπάρξει συμφωνία, καθώς επρόκειτο για άτυπη συνάντηση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:17