search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:36
MENU CLOSE

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο η διαπραγμάτευση

22.05.2015 05:15
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο η διαπραγμάτευση - Media

Οι εταίροι μας έχουν μια στο ζεστό και μια στο κρύο ντουζ… Την μια δηλαδή αποδέχονται τις ελληνικές προτάσεις και την άλλη τις απορρίπτουν!!!  

 

Οι εταίροι μας έχουν μια στο ζεστό και μια στο κρύο ντουζ… Την μια δηλαδή αποδέχονται τις ελληνικές προτάσεις και την άλλη τις απορρίπτουν!!!  

Κάνουν δηλώσεις επί των δηλώσεων στο πλαίσιο ότι βάσει της προόδου που έχει γίνει έως τώρα στις διαπραγματεύσεις, θεωρείται ώριμο ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του μήνα.

Και την άλλη μας αδειάζουν όπως καλή ώρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ξαφνικά δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα «σχέδιο Γιούνκερ» για τη λύση των διαφορών της Ελλάδας με τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η δήλωση Ολάντ ο οποίος μας ενημερώνει με νόημα ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δεν έγιναν τελικά στη Ρίγα, αλλά είναι σε καλό δρόμο!!!

Ωστόσο  ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει ότι δεν είναι απλά «ανήσυχος» για την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα του, αλλά «τρομοκρατημένος και εμβρόντητος», ενώ επισημαίνει, με σθένος πως δεν θα δεχθεί ένα κακό οικονομικό πακέτο.

Ευτυχώς δηλαδή συνεχίζει το ασφαλιστικό και τα εργασιακά να αποτελούν αγκάθια στις διαπραγματεύσεις, βαθιά κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, αλλά και εξαιρετικά κρίσιμα και πολύπλοκα ζητήματα για να λυθούν κάτω από τόσο πιεστικές συνθήκες!!!

Και πώς να είναι διαφορετικά όταν έχει εξαθλιωθεί τα τελευταία 5 χρόνια η μικρομεσαία και μεσαία τάξη, αφού από τα δανεικά που μας έδιναν  οι Σωτήρες μας μόνον το 8% χρησιμοποιήθηκαν για τις όποιες εσωτερικές ανάγκες και ελλείμματα, ενώ το υπόλοιπο 92% χρηματοδότησε τις τράπεζες και τα προηγούμενα δάνεια και τόκους των ίδιων!!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:31