search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:59
MENU CLOSE

Διαφωνεί με τους κανόνες στην αξιολόγηση ο οίκος Μoody’s

11.01.2011 12:38
Διαφωνεί με τους κανόνες στην αξιολόγηση ο οίκος Μoody’s - Media

Τη διαφωνία του για τους κανόνες αξιολόγησης κρατικού χρέους που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέφρασε την Τρίτη ο οίκος Moody’s.

Τη διαφωνία του για τους κανόνες αξιολόγησης κρατικού χρέους που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέφρασε την Τρίτη ο οίκος Moody’s.

Οι προτάσεις αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα είναι υποχρεωμένοι να ειδοποιούν τις χώρες αρκετές ημέρες πριν από την έκδοση των αξιολογήσεων τους αλλά και να δίνουν δωρεάν στους επενδυτές την πλήρη έκθεση των αξιολογήσεων.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «είναι κρίσιμης σημασίας να μη θεωρεί η διεθνής επενδυτική κοινότητα ότι οι εκδότες κρατικού χρέους έχουν μία μη ελεγχόμενη επιρροή στη διαδικασία αξιολόγησης», και σημειώνει ότι «είναι εξ ίσου σημαντικό για την αξιοπιστία της αγοράς, οι επενδυτές να μη θεωρούν ότι η κοινοτική νομοθεσία προσαρμόζεται προς όφελος των εκδοτών κρατικού χρέους. Συνεπώς, οι οίκοι αξιολόγησης πρέπει να εφαρμόζουν την ίδια διαδικασία, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο εκδότης ή ποιο είναι το χρέος».

Για την πρόταση να δίνονται δωρεάν οι πλήρεις αξιολογήσεις στους επενδυτές, ο οίκος Moody’s αναφέρει επίσης ότι «αυτό θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους οίκους αξιολόγησης να επενδύουν στο πνευματικό κεφάλαιο που είναι αναγκαίο για να υπάρχουν αξιόπιστες αξιολογήσεις ή σχόλια αγορών».

Παράλληλα, ο αρμόδιος επίτροπος για την εσωτερική αγορά Μισέλ Μπαρνιέ έχει τονίσει ότι θα χρειαστεί να υλοποιηθεί και μια τρίτη δέσμη μέτρων για τον έλεγχο των οίκων αξιολόγησης, διότι οι δύο προηγούμενες δεν ήταν αρκετές.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:57