search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:15
MENU CLOSE

Λιγότερες πιθανότητες για υποβάθμιση από την Merrill Lynch.

11.01.2011 14:03
Λιγότερες πιθανότητες για υποβάθμιση από την Merrill Lynch.  - Media

Λιγότερες πιθανότητες για υποβάθμιση από τους πιστοληπτικούς οίκους δίνει ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch αφού δίνει 50% πιθανότητες για σε μια περαιτέρω υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας εντός του πρώτου τρίμηνου του 2011 την ίδια στιγμή που άλλοι έχουν προεξοφλήσει ήδη την υποβάθμιση ως δεδομένη.

Λιγότερες πιθανότητες για υποβάθμιση από τους πιστοληπτικούς οίκους δίνει ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch.

Η Merrill Lynch δίνει  50%  πιθανότητες για σε μια περαιτέρω υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας εντός του πρώτου τρίμηνου του 2011 την ίδια στιγμή που άλλοι έχουν προεξοφλήσει ήδη την υποβάθμιση ως δεδομένη.

Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο αναλυτής του οίκου Γιοχάνες Τζουστ, εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος θα κορυφωθεί το 2013, φθάνοντας στο 160% του ΑΕΠ και στη συνεχεία θα μειωθεί, ενώ προβλέπει ότι η ύφεση θα υποχωρήσει φέτος στο 2,5% από 4,1% το 2010

Ο κ. Τζουστ θεωρεί πολύ πιθανή την έκδοση, εντός του 2011, από την ελληνική κυβέρνηση βραχυπρόθεσμων τίτλων, τα οποία πιστεύει ότι είναι σε θέση να απορροφήσουν οι εγχώριες τράπεζες.

Την ίδια ωρα οι Financial Times , σε  ρεπορτάζ με τίτλο «Τα δεινά της Ευρώπης επαναφέρουν την αναδιάρθρωση του χρέους στην ατζέντα», χαρακτηρίζουν για μία ακόμα φορά «πολύ πιθανή» την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι για ορισμένους αναλυτές η προοπτική της αναδιάρθρωσης του χρέους κάποιας χώρας της ευρωζώνης είναι «τόσο σίγουρη όσο ο θάνατος και οι φόροι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13