search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:01
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις μνήμης για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

22.05.2015 11:19
Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις μνήμης για τον Γρηγόρη Λαμπράκη - Media

Εκδηλώσεις μνήμης και καταθέσεις στεφάνων πραγματοποιήθηκαν, το μεσημέρι, στο μνημείο του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

 

Εκδηλώσεις μνήμης και καταθέσεις στεφάνων πραγματοποιήθηκαν, το μεσημέρι, στο μνημείο του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, στον χώρο του μνημείου, που βρίσκεται στο σημείο, όπου πριν από 52 χρόνια έγινε η δολοφονική επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΕΔΑ και αγωνιστή της Ειρήνης, από παρακρατικούς της εποχής, η οποία οδήγησε τέσσερις μέρες μετά στον θάνατό του, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Στη μία το μεσημέρι, στεφάνια κατατέθηκαν στο μνημείο από κλιμάκιο της νομαρχιακής επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και από την κοινοβουλευτική ομάδα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές του κόμματος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κυριακή Τεκτονίδου και Λίτσα Αμμανατίδου.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης τόνισε ότι ο Γρηγόρης Λαμπράκης αποτελεί “αστείρευτη πηγή έμπνευσης” και ότι “παραμένουν ζωντανά τα οράματά του και εμπνέουν τους σημερινούς κοινωνικούς αγώνες”, ενώ η Ιωάννα Γαϊτάνη υπογράμμισε ότι η “σημερινή επέτειος της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη μας υπενθυμίζει τα καθήκοντα που έχουμε, τη συνέχεια του αγώνα για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή” και ότι, στις σημερινές συνθήκες, “ο αγώνας είναι μεγάλος και μακρύς και χρειάζεται όλοι να συστρατευτούμε”.

Μία ώρα νωρίτερα, σε εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ στο μνημείο του αγωνιστή της ειρήνης, στεφάνια κατέθεσαν η ΕΔΥΕΘ, το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, η ΟΓΕ και εκπρόσωποι της παλαιστινιακής παροικίας Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Μιχάλης Σπυριδάκης αναφέρθηκε στο ιστορικό της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ και μίλησε για την επικαιρότητα του μηνύματός του και στις μέρες μας, με αφορμή τις εστίες συγκρούσεων και των εντάσεων που σημειώνονται στο γεωπολιτικό μας περίγυρο, στη Μ. Ανατολή και στο διεθνές περιβάλλον. “Χρειάζεται ετοιμότητα, εγρήγορση και μαζική κινητοποίηση για να αποτρέπονται τα σχέδια του πολέμου και των πολεμοκάπηλων” τόνισε.

Στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη κατέληξε και ο “Λαϊκός Δρόμος”, που διοργανώθηκε από την ΕΔΥΕΘ, με αφετηρία το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, νεολαίων από τα προγράμματα απεξάρτησης των θεραπευτικών κοινοτήτων “ΑΡΓΩ” τού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) και “ΙΘΑΚΗ” τού ΚΕΘΕΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:01