search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:27
MENU CLOSE

Κανονικά η πληρωμή των συντάξεων – Αισιοδοξία Στρατούλη για τα ταμεία

22.05.2015 13:14
Κανονικά η πληρωμή των συντάξεων - Αισιοδοξία Στρατούλη για τα ταμεία - Media

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για τις συντάξεις Ιουνίου ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους.

 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για τις συντάξεις Ιουνίου ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους.

Παράλληλα σημείωσε ότι  δεν θα υποστούν μειώσεις, διότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. «Αν χρειαστούν ωστόσο, 10-11 εκατ. στο ΕΤΕΑ, θα καλυφθούν από το ΙΚΑ έναντι οφειλών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στρατούλης σημείωσε πως τα έσοδα του Μαΐου αποδεικνύονται αυξημένα σε σχέση με του Απριλίου, λόγω της έναρξης της τουριστικής  περιόδου.

«Πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη σύσκεψη που κάνουμε κάθε Παρασκευή με τη διοίκηση του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ και εξετάζουμε την πορεία των οικονομικών των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων και η εικόνα που έχουμε είναι πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου των δύο ασφαλιστικών ταμείων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Παράλληλα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τα ασφαλιστικά ταμεία θα λάβουν έκτακτη χρηματοδότηση, απάντησε αρνητικά. «Όχι, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση. Θα έχουμε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι τα έσοδά τους τις τελευταίες ημέρες, πάνε πάρα πολύ καλά, ενώ η εκτίμηση μόνο για το ΙΚΑ είναι ότι θα έχει έσοδα το Μάιο πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης υποστήριξε ότι εκτός από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, μπορεί να χρειαστούν 10 με 11 εκατομμύρια, τα οποία θα τα καλύψει το ΙΚΑ έναντι οφειλών που έχει στο ΕΤΕΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:26