31/03/2020 23:44:31

Το χάπι με βελόνες που θα αντικαταστήσει τις ενέσεις (Photos)

Το χάπι με βελόνες που θα αντικαταστήσει τις ενέσεις (Photos) - Media

 

Ένα νέο χάπι, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει τις ενέσεις, δημιούργησε ο μεταπτυχιακός φοιτητής Carl Schoellhammer και η ομάδα του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Το χάπι Microneedle έχει 2 εκατοστά μήκος και ένα εκατοστό πάχος. Είναι γεμάτο με την φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται και τη μεταφέρει απευθείας στο αίμα του ασθενούς με την κατάποσή του.

Οι μικροσκοπικές του βελόνες έχουν μήκος 0,5 εκατοστά και είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα. Κι επειδή δεν υπάρχουν υποδοχείς πόνου στον γαστρεντερικό σωλήνα, ο ασθενής δεν θα αισθάνεται πόνο από την ένεση του φαρμάκου.

Ερευνητές χορήγησαν δοκιμαστικά το χάπι σε χοίρους. Χρειάστηκε περισσότερο από μία εβδομάδα για να κινηθεί το χάπι μέσω της πεπτικής διαδικασίας και οι ερευνητές δεν εντόπισαν κάποιο τραυματισμό του εντέρου.

Ο Carl Schoellhammer δήλωσε ότι το χάπι αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρία με πέντε χρόνια στην αγορά, σε μια άλλη εκδοχή του, στην οποία οι βελόνες θα είναι φτιαγμένες από ζάχαρη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.