search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:58
MENU CLOSE

Τσίπρας: Δεν θα βρεθεί λύση στην κρίση της Ουκρανίας μέσω κυρώσεων

22.05.2015 14:14
Τσίπρας: Δεν θα βρεθεί λύση στην κρίση της Ουκρανίας μέσω κυρώσεων - Media

Η κρίση στην Ουκρανία παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.

 

Η κρίση στην Ουκρανία παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα, δεδομένου ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής διαμένουν στην περιοχή των συγκρούσεων, ενώ ισχυρίστηκε ότι καμιά λύση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορείας.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τις ειρηνευτικές διπλωματικές πρωτοβουλίες -στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ- και τον ρόλο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην περιοχή, καθώς ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτής της σύγκρουσης είναι μέσω ειρηνικών τρόπων και διαδικασιών, και πως οι λύσεις βρίσκονται μόνο αν η επιδεικνυόμενη αποφασιστικότητα συνδυάζεται με την προσπάθεια εξεύρεσης και υπόδειξης διεξόδου για το μέλλον.

Οι σημερινές αποφάσεις δεν στρέφονται εναντίον οιασδήποτε άλλης χώρας, αλλά εξασφαλίζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή και δημιουργούν κίνητρα για τη συνεργασία, συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός κατέληξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τις ειρηνευτικές διπλωματικές πρωτοβουλίες και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανάγκη οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας που θα εξασφαλίζει τα μεσο-μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ΕΕ, συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία στο τραπέζι του διαλόγου, όσο απαιτητική και αν αποδειχθεί η πρόκληση αυτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:58