search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:26
MENU CLOSE

Έρχεται η απαγόρευση της «μπούρκας» και στην Ολλανδία

22.05.2015 16:57
Έρχεται η απαγόρευση της «μπούρκας» και στην Ολλανδία - Media

Στην απαγόρευση της χρήσης «μπούρκας» σε ορισμένους δημόσιους χώρους προχωρά η Ολλανδία και μάλιστα με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή.

 

Στην απαγόρευση της χρήσης «μπούρκας» σε ορισμένους δημόσιους χώρους προχωρά η Ολλανδία και μάλιστα με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ολλανδικού Υπουργείου Εσωτερικών, οι ενδυμασίες που κρύβουν εντελώς το πρόσωπο θα απαγορευτούν σε εκπαιδευτικά και νοσηλευτικά ιδρύματα, σε κυβερνητικά κτίρια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η απαγόρευση θα ισχύει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου δηλαδή είναι αναγκαίο οι άνθρωποι να μπορούν να βλέπουν ο ένας τον άλλον ή για λόγους ασφαλείας.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, σε συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε πως το σχέδιο νόμου δεν έχει θρησκευτικές ρίζες.

Μάλιστα, για όσους παραβιάζουν τον νόμο θα υπάρξει τιμωρία μέσω της καταβολής προστίμου, που θα φτάνει έως τα 405 ευρώ.

Εκτιμάται ότι στη συγκεκριμένη χώρα οι γυναίκες που φορούν μπούρκα φτάνουν τις 500 και οι περισσότερες από αυτές περιστασιακά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:26