search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:24
MENU CLOSE

Γ. Κουτρουμάνης: Στο 90% η προσωρινή σύνταξη

11.01.2011 17:57
Γ. Κουτρουμάνης: Στο 90% η προσωρινή σύνταξη  - Media

Στο 90% της κανονικής σύνταξης θα ανέρχεται η προσωρινή, που θα δίνεται στον ασφαλισμένο μετά την αίτησή του για συνταξιοδότηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Στο 90% της κανονικής σύνταξης θα ανέρχεται η προσωρινή, που θα δίνεται στον ασφαλισμένο μετά την αίτησή του για συνταξιοδότηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Η αίτηση θα πρέπει να κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο στο Ειδικό Σώμα Επιθεωρητών που θα δημιουργηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες και το οποίο θα έχει την ικανότητα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «να απονέμει γρήγορα τις συντάξεις στους δικαιούχους και να διασφαλίζει ότι το ύψος των προσωρινών συντάξεων θα βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνο της κανονικής, να φθάνει το 90% ή και να το υπερβαίνει».

Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε παράλληλα ότι η εφαρμογή του μέτρου της προσωρινής σύνταξης αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε πριν από τις γιορτές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ, κατά την οποία η Διοίκηση της Ομοσπονδίας υπέβαλε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ σήμερα περιμένουν έως και 10 μήνες για να πάρουν την σύνταξή τους ενώ όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση ο χρόνος αναμονής μπορεί να ξεπεράσει και τους 18 μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03