search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:01
MENU CLOSE

Παππάς: Επιλέξαμε πρόσωπα για την ΕΡΤ χωρίς κομματικά κριτήρια

25.05.2015 13:06
Παππάς: Επιλέξαμε πρόσωπα για την ΕΡΤ χωρίς κομματικά κριτήρια - Media

«Έχω υποστεί κριτική γιατί δεν επέλεξα πρόσωπα με κριτήριο την εγγύτητα ή την κομματική ένταξη, αλλά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε αυτό να είναι το κριτήριο και ότι κάποιο μέλος της Επιτροπής θα μπορούσε να το υποστηρίξει, δεδομένου ότι έχουν προκύψει θέματα στο παρελθόν», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

 

«Έχω υποστεί κριτική γιατί δεν επέλεξα πρόσωπα με κριτήριο την εγγύτητα ή την κομματική ένταξη, αλλά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε αυτό να είναι το κριτήριο και ότι κάποιο μέλος της Επιτροπής θα μπορούσε να το υποστηρίξει, δεδομένου ότι έχουν προκύψει θέματα στο παρελθόν», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ με την συγκεκριμένη αναφορά να εκτιμάται ως έμμεση «απάντηση» στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει ταχθεί κατά της επιλογής του Λάμπη Ταγματάρχη. Ο Νίκος Παππάς συμπλήρωσε μάλιστα πως «αν γίνονταν τέτοιες επιλογές, η κυβέρνηση θα ήταν πολύ ανοικτή και ευάλωτη σε τέτοιες κριτικές».

Κατά την διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε για την επιλογή του νέου ΔΣ της ΕΡΤ πως πρόκειται για μια «καθαρή διαδικασία» κατά την οποία υπήρξαν 153 αιτήσεις, προκρίθηκαν 13 άτομα και από αυτούς προέκυψαν τα πέντε προτεινόμενα πρόσωπα. Όπως είπε ο Νίκος Παππάς, πολλοί είχαν εμπειρία στο πρόγραμμα, αλλά όχι στη διοίκηση, προσθέτοντας ότι ο προτεινόμενος, ως διευθύνων σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης «στην προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ έβγαλε πλεόνασμα 70 εκατ. ευρώ». Και συνέχισε λέγοντας, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στη κριτική που του γίνεται ότι «το ΔΣ θα συμπληρωθεί, αμέσως μετά από την σημερινή διαδικασία, με αυτούς που θα επιλέξουν οι εργαζόμενοι με καθολική και μυστική ψηφοφορία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υπήρξαν τρεις αντικαταστάσεις βουλευτών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος αντικατέστησε τον Θανάση Πετράκο, ο οποίος διαφωνεί με την τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη, ο Γιάννης Γκιόκας του ΚΚΕ αντικατέστησε τον Μανώλη Συντυχάκη και ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ αντικατέστησε τον Νίκο Μαυραγάνη.

Υπενθυμίζεται ότι για το ΔΣ της ΕΡΤ προτείνονται ως πρόεδρος ο Διονύσης Τσακνής, ως διευθύνων σύμβουλος ο Λάμπης Ταγματάρχης και ως μέλη οι Μιχάλης Γρηγορίου, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και Νίκος Τρανός.

Στην τοποθέτηση του ο Διονύσης Τσακνής, που προτείνεται για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ, σημείωσε ότι: «Δεν θα υπάρξει κανένας διπλοθεσίτης στο σπίτι της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης», συμπληρώνοντας πως «η δημόσια τηλεόραση πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Διονύσης Τσακνής για την μελλοντική του θητεία στο Ραδιομέγαρο «ελπίζω να μην με αποκηρύξουν τα παιδιά μου. Βιολογικά και μη, όπως τα 400 τραγούδια μου». Με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να σχολιάζει πως «ελπίζουμε και εμείς να μην επαληθευτούν κάποιοι από τους στίχους σας»!…

Από την πλευρά του ο Λάμπης Ταγματάρχης ανέφερε ότι «κατανοώ τις πολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά πιστεύω πως το άνοιγμα της ΕΡΤ είναι πάνω από όλα αυτά», σημειώνοντας πως «αν δεν κάνουμε όσα δεσμευόμαστε, να αντικατασταθούμε. Ευχαριστώ τον κ. Παππά που με εμπιστεύτηκε και σε αυτό το σημείο, κλείνει η συσχέτιση Διευθύνοντος Συμβούλου και αρμοδίου Υπουργού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:00