search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:10
MENU CLOSE

Η Ραχήλ «μαύρισε» τον Ταγματάρχη

25.05.2015 14:31
Η Ραχήλ «μαύρισε» τον Ταγματάρχη - Media

Με «βροχή» ερωτήσεων υποδέχθηκε η Ραχήλ Μακρή την υποψηφιότητα του Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καταψηφίζοντας την τοποθέτηση του στο νέο ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 

Με «βροχή» ερωτήσεων υποδέχθηκε η Ραχήλ Μακρή την υποψηφιότητα του Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καταψηφίζοντας την τοποθέτηση του στο νέο ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αρνητική στάθηκε η Ραχήλ Μακρή και για την επιλογή, ως μέλος του νέου ΔΣ, της Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου. Με άλλα λόγια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε δυο από τους πέντε προτεινόμενους, από την κυβέρνηση, στη διοίκηση της ΕΡΤ.

Η Ραχήλ Μακρή, κατά την διάρκεια της τοποθέτησης της, επικαλέστηκε ένα άρθρο που είχε δημοσιεύσει ο Λάμπης Ταγματάρχης έναν χρόνο μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ με το οποίο, όπως είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε «να αποποιηθεί τις ευθύνες του, παίζοντας την κολοκυθιά, καθώς σε άρθρο του έλεγε ότι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές ευθύνονται με τις απεργίες». Μάλιστα ρώτησε η Ραχήλ Μακρή τον Λάμπη Ταγματάρχη: «Πιστεύετε ότι για το μαύρο της ΕΡΤ φταίνε οι εργαζόμενοι;». Απαντώντας ο υποψήφιος διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σημείωσε πως «δεν είναι δεοντολογικά ορθό να απομονώνετε φράσεις» και ξεκίνησε, με την… προτροπή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, να διαβάζει αράδα-αράδα το συγκεκριμένο άρθρο.  Ολοκληρώνοντας την… ανάγνωση ανέφερε ότι, όπως προκύπτει, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έριξε την ευθύνη στους εργαζομένους αλλά στην πολιτική ηγεσία που αποφάσισε το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Η Ραχήλ Μακρή επέμεινε, με τον Λάμπη Ταγματάρχη τελικά να λέει ότι υπήρξαν φορές κατά την διάρκεια της θητείας του που οι συνδικαλιστές ξεπέρασαν τα όρια.

Στη συνέχεια, η Ραχήλ Μακρή εστίασε σε πιθανές ποινικές εκκρεμότητες του από την υπόθεση της απόκτησης των δικαιωμάτων του Champions League με τον Λάμπη Ταγματάρχη να απαντά ότι δεν υπάρχει καμία ποινική εκκρεμότητα και πως κατά την διάρκεια της θητείας του η ΕΡΤ «έκλεισε» καλύτερη, και με μικρότερο κόστος, συμφωνία από την προηγούμενη διοίκηση.  

Η Ραχήλ Μακρή έκλεισε την τοποθέτηση της για την υποψηφιότητα Ταγματάρχη λέγοντας πως «μελετώντας τα επίσημα στοιχεία, είδα ότι το 2012 δεν αναρτήθηκαν ισολογισμοί. Το 2011 υπήρξε πλεόνασμα που βασίστηκε στις μειώσεις μισθών και προσωπικού. Με αυτά τα στοιχεία καμία πολυεθνική δεν θα σας κρατούσε». Τονίζοντας ότι «επομένως, η δέσμευση του πρωθυπουργού για αξιοκρατική διοίκηση δεν διασφαλίζεται. Γι’ αυτό και εισηγούμαι αρνητικά, προκειμένου να προστατεύσω την κυβέρνηση, τους εργαζομένους και την κοινωνία».

Αρνητική στάθηκε η Ραχήλ Μακρή και για την Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου, που προτείνεται για μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε την υποψήφια για το ΔΣ αν ισχύουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την έχει βαφτίσει ο Λάμπης Ταγματάρχης. Η Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση και πως δεν είναι βαφτιστήρι του Λάμπη Ταγματάρχη. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν… έπεισε την Ραχήλ Μακρή, η οποία και καταψήφισε την προτεινόμενη για τη θέση στο ΔΣ της ΕΡΤ.    

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:05