search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:43
MENU CLOSE

Έτρεξαν τον… μισό πλανήτη σε 72 ώρες!

25.05.2015 14:43
Έτρεξαν τον... μισό πλανήτη σε 72 ώρες! - Media

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το 2ο “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου ο μεγαλύτερος δωρεάν αγώνας δρόμου στην Ελλάδα των 72 συνεχόμενων ωρών, έγραψε ιστορία και άλλαξε πλέον τα δεδομένα στη μαζική άθληση και κοινωνική προσφορά, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η απόσταση που διανύθηκε ήταν ίση με τη μισή περιφέρεια της γης!

 

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το 2ο “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου ο μεγαλύτερος δωρεάν αγώνας δρόμου στην Ελλάδα των 72 συνεχόμενων ωρών, έγραψε ιστορία και άλλαξε πλέον τα δεδομένα στη μαζική άθληση και κοινωνική προσφορά, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η απόσταση που διανύθηκε ήταν ίση με τη μισή περιφέρεια της γης!

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, οι εγγεγραμμένοι έφτασαν τους 5.100, νούμερο απροσδόκητα μεγάλο που μεταφράζεται σε αύξηση 500% από τον πρώτο αγώνα του περασμένου Σεπτεμβρίου και το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τα πέντε κοινωφελή ιδρύματα να ενισχυθούν με τα 10.902 ευρώ που συγκεντρώθηκαν χάρη στη μεγάλη στήριξη της εταιρείας Stoiximan.gr, μέγα χορηγού της διοργάνωσης.

Η στήριξη του κόσμου σε αυτήν την πρωτοποριακή και καινοτόμα προσπάθεια που ξεκίνησε από τον αθλητικό σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 σε συνεργασία με την ΔΕΘ, αλλά και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν μοναδική και η ευαισθητοποίηση των απλών πολιτών κάθε ηλικίας συγκλόνισε σε σημείο που όλοι πλέον να ετοιμάζονται για το 3ο Τρέξε χωρίς Τερματισμό που θα γίνει την ίδια περίοδο τέλος Μαίου του 2016.

Εξίσου συγκλονιστική όμως ήταν και η παρουσία οχτώ δρομέων υπεραποστάσεων οι οποίοι μέσα στο 72ωρο του αγώνα συμπλήρωσαν ο καθένας ατομικά τρέχοντας και περπατώντας περισσότερα από 140 χιλιόμετρα.

Κορυφαίος όλων σε συνεισφορά, ο Νότης Κωκονιάς, ο μοναδικός συμμετέχοντας που δεν εγκατέλειψε την κυκλική διαδρομή των 900μ. ούτε δευτερόλεπτο και η ΔΕΘ έγινε το σπίτι του για 72 ώρες.

Ο 67χρονος Κωκονιάς, ξεκίνησε τον αγώνα την Τετάρτη στις 17:25 και τον ολοκλήρωσε το Σάββατο στις 16:45, καταγράφοντας 301 χιλιόμετρα συνολικά με πέντε δίωρες στάσεις στον ειδικό χώρο αναπαύσης που είχε προβλεφθεί για ανασύνταξη δυνάμεων.

Τον Κωκονιά ακολούθησαν σε συνεισφορά ένας ιερέας φαινόμενο, ο 45χρονος πατήρ Θεόδωρος Περπερίδης από τις Αμπελιές του νομού Πέλλας που έτρεξε και τα 214 χιλιόμετρα φορώντας άμφια!

Όπως μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του 58χρονου Αναστάσιου Νικολαίδη με 209 χιλιόμετρα, του Στάθη Παπαδόπουλου με 194 χιλιόμετρα και του Νίκου Νάτση με 140 χιλιόμετρα που τα έκανε όλα στο πρώτο 24ωρο, ενώ πρώτη γυναίκα σε χιλιόμετρα ήταν η Τζούντιθ Μοκάσι από την Ουγγαρία!

Όλοι οι παραπάνω μαζί με τους 5.000 και πλέον συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα πέτυχαν τον στόχο που είχε τεθεί να καταγραφούν τα 20 χιλιάδες χιλιόμετρα, νούμερο ασύλληπτο αν αναλογιστεί κανείς ότι ως απόσταση αντιστοιχεί στη μισή περιφέρεια της γης!

Ο 2ος αγώνας “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” ολοκληρώθηκε, αλλά δεν… τελείωσε! Το μήνυμα που περνάει μέσα από τον μοναδικό δωρεάν αγώνα δρόμου της Ελλάδας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα είναι ότι όχι μόνο τρέχουμε χωρίς τερματισμό, αλλά βοηθάμε ο ένας τον άλλον χωρίς τερματισμό!

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα”, το Ανοικτό Πολυϊατρείο των “Γιατρών του Κόσμου” στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Γονέων με Νεοπλασματικές Ασθένειες “Λάμψη” και ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας συμμετείχαν ενεργά, μαζί και δίπλα με όλους τους πολίτες, για τη δική τους ενίσχυση και διαπίστωσαν πως μέσα από το “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” ο πολύς κόσμος αντιλήφθηκε το έργο που επιτελούν, γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος από οποιαδήποτε οικονομική (αναγκαία βέβαια) ενίσχυση.

Υπό αυτό το πρίσμα ο αγώνας θα συνεχιστεί. Τον Οκτώβριο το “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” μετακομίζει στην Αθήνα και τον επόμενο Μάιο επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, για να ζήσει και πάλι τις μαγικές στιγμές φέτος χάρη στον κόσμο που δήλωσε συμμετοχή και βρέθηκε στη ΔΕΘ για να τρέξει ή να περπατήσει.

Στιγμές που ο καθένας που πήρε bib number και τσιπάκι θα θυμάται έντονα, γιατί μετέτρεψε την προσωπική του ευεξία και άθληση σε κοινωνική προσφορά μέσα από το “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42