search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:47
MENU CLOSE

Ρωμανιάς: Ανεξήγητη η επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό

25.05.2015 18:39
Ρωμανιάς: Ανεξήγητη η επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό - Media

Ανεξήγητη χαρακτήρισε την επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό ακόμα και για εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα σύνταξης ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

 

Ανεξήγητη χαρακτήρισε την επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό ακόμα και για εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα σύνταξης ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για το ασφαλιστικό που οργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι ανεξήγητη η επιμονή τους. Σημαίνει ότι εδώ και το λέω ανεπιφύλακτα, φαίνεται ότι κυριαρχούν όχι τεχνοκρατικά, όχι ασφαλιστικά , αλλά κυριαρχούν πολιτικά κριτήρια.

Πιέζεται δηλαδή η κυβέρνηση για ζητήματα τα οποία δεν πρόκειται να τα δεχτεί σε καμία περίπτωση.

Από τα Χανιά ο κ Ρωμανιάς χαρακτήρισε ως κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση την χορήγηση της 13ης σύνταξης και υποστήριξε ότι οι δανειστές αλλάζουν συνεχώς θέσεις και προτάσεις κάνοντας λόγο για αντικρουόμενες απόψεις.

« Για μας η 13η σύνταξη είναι δέσμευση ισχύει απολύτως», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Ρωμανιάς επισημαίνοντας όμως ότι «η 13η σύνταξη δεν είναι κάτι που μας επείγει αύριο».

«Δεν είναι από τα επείγοντα θέματα που πρέπει να ρυθμίσομε τώρα όπως είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος , οι επικουρικές, την οποία εμείς έχουμε καταργήσει στην πράξη και δίνουμε τις επικουρικές τώρα χωρίς μειώσεις» υπογράμμισεπως «αυτό είναι επείγον, ενώ για το θέμα της 13ης σύνταξης έχουμε καιρό».

Από τα Χανιά ο κ Ρωμανιάς ξεκαθάρισε ότι νέες μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις η κυβέρνηση δεν θα τις δεχτεί.

Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αναφέρθηκε στην δημιουργία του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενεών καθώς όπως είπε είχε γίνει πρόβλεψη ότι το ασφαλιστικό θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα από το 2019 και πέρα.

Όπως ανέφερε στον κουμπαρά του ταμείου έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα 3,2 δισ. ευρώ κάνοντας την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2019 θα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 5,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο τόνισε ότι το ταμείο αυτό δεν αρκεί για να λειτουργήσει σωστά το ασφαλιστικό που έχει υποστεί απώλειες από το PSA.

« Δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώνομε τις συντάξεις το 2015, 2016, 2017, ρευστότητα υπάρχει.

Αργότερα όμως μετά το 2017 υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα» υπογράμμισε τονίζοντας πως «έχουμε όμως ένα σχέδιο το οποίο έχουμε βάλει ήδη σε εφαρμογή».

«Έχουμε εντοπίσει 24 νέες πηγές για χρηματοδότηση που σε αυτή τη φάση μετράμε τι μπορεί να αποδώσει η καθεμία» υπογράμμισε ο κ. Ρωμανιάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45