search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:37
MENU CLOSE

Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμφωνία, δεν υπάρχουν χρήματα-Ο χρόνος τελειώνει

26.05.2015 04:30
Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμφωνία, δεν υπάρχουν χρήματα-Ο χρόνος τελειώνει - Media

«Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα και χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξουν χρήματα» δηλώνει στην Bild ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ στην Bild

 

«Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα και χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξουν χρήματα» δηλώνει στην Bild ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ στην Bild

«Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα ώστε να φτάσει σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές της, και δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση χωρίς μια συμφωνία», είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στην γερμανική εφημερίδα Bild σήμερα.

«Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος», είπε ο Ρέγκλινγκ, «και γι αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούργια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα”.

«Ακόμα και το να χάσει μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει την δημοσιονομική της ευρωστία», είπε.

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει γρήγορα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της ΕΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10