18/07/2019 02:16:40
16.11.2009

Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Media

Αρχισαν από την Κυριακή οι τριήμερες εκδηλώσεις  για την 36η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με όλες τις πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου πλην του Μετσόβιου, να κλείνουν λόγω του φόβου για τυχόν επεισόδια. Το Πολυτεχνείο θ΄ ανοίξει τις πύλες του για τον εορτασμό την Κυριακή το πρωί και θα κλείσει την Τρίτη το μεσημέρι, οπότε και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική κατά τη διάρκεια του τριημέρου και της πορείας.

Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις ξεκινούν το απόγευμα της Τρίτης και κορυφώνονται την ίδια ημέρα με τις καθιερωμένες πορείες. Όπως ανακοίνωσαν μέλη της επιτροπής Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποι της ΣΦΕΑ δεν έχουν συμφωνήσει ποιοι θα είναι οι ομιλητές στην εκδήλωση.

Θα γίνουν δύο πορείες, με την πρώτη να την οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και ο ΣΦΕΑ, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων και μαθητών, στις 4:30 το απόγευμα, από το Πολυτεχνείο, με κατάληξη το αμερικανικό προξενείο. Η δεύτερη πορεία οργανώνεται από αριστερές παρατάξεις φοιτητών, στις 6 το απόγευμα, με αφετηρία και κατάληξη το Πολυτεχνείο.Οι εκδηλώσεις μνήμης θα ξεκινήσουν στις 12 μετά το μεσημέρι, με καταθέσεις στεφάνων, στο μνημείο έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Στις 2:30 μετά το μεσημέρι, θα δοθεί συναυλία - αφιέρωμα στο κοινωνικό και πολιτικό τραγούδι, με ερμηνευτές τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κούτρα, Χρήστο Θηβαίο και Μίλτο Πασχαλίδη, στην πλατεία Χημείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.