search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10
MENU CLOSE

Δένδιας: «Η ΝΔ πρέπει να υπερψηφίσει επί της αρχής τη συμφωνία»

27.05.2015 10:16
Δένδιας: «Η ΝΔ πρέπει να υπερψηφίσει επί της αρχής τη συμφωνία» - Media

Υπέρ της υπερψήφισης επί της αρχής της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, τάχθηκε ο Ν Δένδιας

 

Υπέρ της υπερψήφισης επί της αρχής της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, τάχθηκε ο Ν Δένδιας. ” Εγώ αυτό που λέω είναι ότι είναι εθνική υποχρέωση η χώρα να έχει συμφωνία. Δεν πρόκειται εμείς να αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια, αυτό είναι βέβαιο. Αν η Ν.Δ. μπορεί να προτείνει μια άλλη λύση, εναλλακτική, χρηματοδότησης της χώρας, τότε καλώς. Εάν δεν μπορεί να προτείνει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης της χώρας, τότε τουλάχιστον επί της αρχής η Ν.Δ. δεν μπορεί να καταψηφίσει” δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιοσταθμό Βήμα. Πρόσθεσε ότι “επί του άρθρου ή των άρθρων η Ν.Δ. έχει απόλυτη ελευθερία και υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία και σε αυτούς που της ψήφισαν να κάνει τις όποιες παρατηρήσεις της, αλλά επί της αρχής, στην ύπαρξη συμφωνίας με την Ευρώπη, πώς είναι δυνατόν να την καταψηφίσει το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα;”.

Επέμεινε ότι η ΚΟ θα πρέπει να αποφασίσει για την στάση που θα τηρήσει το κόμμα και είπε ” Από εκεί και πέρα, επί της βάσης της απόφασης αυτής, της κοινοβουλευτικής εσωτερικής πλειοψηφίας, ο καθένας να σταθμίσει τη στάση του. Εμείς, τέσσερις μήνες λέμε στον ΣΥΡΙΖΑ «καταστρέφεις τη χώρα». Εμείς που του τα λέμε αυτά, θα του πούμε αύριο το πρωί «τώρα, δεν ψηφίζουμε»;”. Απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά που είχε κάνει λόγο για δεκανίκια που προσφέρουν ορισμένοι από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “Κατά τη γνώμη μου, δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι ό,τι κρατάει τη Ν.Δ. στο 15%. Αυτό είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι που πρέπει ν’ αλλάξουμε”.

Ερωτηθείς τι θα κάνει στην περίπτωση που η Ν.Δ. συντεταγμένα καταψηφίσει τη συμφωνία είπε: “Είναι πολύ σοβαρό θέμα αυτό, θα το σκεφτώ. Μέσα σ’ ένα κόμμα, η πλειοψηφία το δεσμεύει. Εάν η Ν.Δ. αποφασίσει να πάψει να είναι η Ν.Δ., να πάψει να είναι το μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα και να γίνει μια μικρή ξενοφοβική παράταξη, είναι ένα μεγάλο θέμα, το οποίο πρέπει να το δούμε. Δεν είμαι έτοιμος να σας πω, είναι υπαρξιακό ζήτημα πάντως, δεν είναι απλό. Αλλά δεν πιστεύω με κανένα τρόπο πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα πει να μην ψηφίσουμε”.

Για το μέλλον της Ν.Δ. και το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας είπε “Η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή δεν είναι γοητευτική. Εάν δεν μπορέσει ν΄ αλλάξει συνολικά τον τρόπο που απευθύνεται στην κοινωνία και δεν μπορέσει να κάνει την αυτοκριτική της, αλλά μένει πεισματικά προσδεδεμένη στο ότι εμείς είχαμε δίκιο, «άντε να κάναμε κανένα λάθος επικοινωνίας, αλλά όλα τ΄ άλλα τα κάναμε άριστα», δεν θα δούμε προκοπή. Δύσκολα θα υπάρξει μια τέτοια λογική. Για την αλλαγή ηγεσίας, εξαρτάται από τη φυσιογνωμία, εάν το κόμμα έχει μια πολύ συγκεκριμένη φυσιογνωμία, γιατί να χρειαστεί αλλαγή ηγεσίας;”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10