26/08/2019 13:52:48

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα  - Media

 

Με στόχο να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός τόπος για το γύρισμα διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών και σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο, άκρως ανταγωνιστικό σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Με αυτό το αντικείμενο έγινε σήμερα (27.05.15) το πρωί σύσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη και με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου και εκπροσώπου του Αναπληρωτή Υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στην δίωρη σύσκεψη καταγράφηκε η αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός Φορέα, στον οποίο θα αναφέρονται για αδειοδοτήσεις και επίλυση όλων των γραφειοκρατικών αναγκών ξένοι παραγωγοί και ελληνικά γραφεία συμπαραγωγής, όπως και η προσαρμογή φορολογικών διευκολύνσεων, με βάση τα ισχύοντα σε όλες τις χώρες - μέλη της Ε.Ε.

Η επόμενη σύσκεψη ορίστηκε για την επόμενη Παρασκευή, με την συμμετοχή και της Αναπληρωτού Υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη, ενώ ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανέθεσε στον Υφυπουργό του Τέρενς Κουίκ τον συντονισμό της όλης προπαρασκευαστικής διαδικασίας.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης: «Η Ελλάδα έχει όλα τα πλεονεκτήματα, που μπορούν να την καταστήσουν ένα μοναδικό κέντρο διεθνών παραγωγών. Έχει ένα μοναδικό φώς, τεράστιο εργαλείο στο βιζέρ του κινηματογραφιστή, πολλά διαφορετικά τοπία συγκεντρωμένα σε μικρές γεωγραφικές εκτάσεις - που διευκολύνουν την ποικιλία διαφορετικών γυρισμάτων συμπυκνώνοντας το κόστος παραγωγής - και Έλληνες από ηθοποιούς, τεχνικούς μέχρι και κομπάρσους, που έχουν δώσει ήδη «δείγματα γραφής» σε κορυφαίες παραγωγές από το παρελθόν έως σήμερα, όπως στα «Κανόνια του Ναβαρόνε», ο «Ζορμπάς», το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι», το «Μάμα Μία», «Λάρα Κρόφτ», «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» Τα τουριστικά πλεονεκτήματα, αλλά και το άμεσο «ζεστό» χρήμα, που θα εισρέουν για τα εδώ γυρίσματα, μικρών ή μεγαλύτερων παραγωγών, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να τα σχολιάσω περισσότερο» 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.