search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:09
MENU CLOSE

Γερμανός ΥΠΕΞ: Ο χρόνος πιέζει για μια επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα

27.05.2015 17:30
Υπέρ του διάλογου με τη Ρωσία ο Γερμανός ΥΠΕΞ - Media

 

Να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία που θα επιτρέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υπό τον όρο ότι η Αθήνα «θα συμβάλει» προς αυτήν την κατεύθυνση ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Ο χρόνος πιέζει, πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν εξαντληθεί η ρευστότητα της Ελλάδας. Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα μετράει» είπε ο γερμανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Λισαβόνα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ρούι Μασέτε.

Επίσης προειδοποίησε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτός είναι ο στόχος της, που όμως θα επιτευχθεί μόνο αν η Ελλάδα συμβάλει σε αυτό. 

«Αν έβγαινε η Ελλάδα από την ευρωζώνη, δεν θα νικούσε κανείς. Η Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσει τις οικονομικές συνέπειες» και «η Ευρώπη θα γινόταν στόχος επικρίσεων εάν δεν καταφέρουμε να επιλύσουμε το ελληνικό πρόβλημα», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊνμάγερ επέμεινε ότι υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να συνεχίσει να επιδιώκει την επίτευξη μιας συμφωνία που θα περιλαμβάνει την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:08