search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:21
MENU CLOSE

Δεν «βλέπει» πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ο γερμανικός Τύπος

28.05.2015 06:24
Η συμφωνία με τους πιστωτές στον γερμανικό Τύπο - Media

Στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η Αθήνα βρίσκεται «στην τελική ευθεία» για μια συμφωνία με τους πιστωτές της αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας όμως ότι οι Βρυξέλλες βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα.

 

 

Στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η Αθήνα βρίσκεται «στην τελική ευθεία» για μια συμφωνία με τους πιστωτές της αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας όμως ότι οι Βρυξέλλες βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα όλα τα χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο, επισημαίνει στο άρθρο της η Die Welt, σημειώνοντας ότι οι αγορές φαίνεται να πείστηκαν.

Παρόλα αυτά, προσθέτει, ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμανε ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν θα ξεκινήσουν να εργάζονται σε ένα προσχέδιο μιας τελικής συμφωνίας ακόμη, καθώς τίποτα ουσιαστικό δεν έχει συμβεί τις τελευταίες ώρες.

Επίσης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφκσις δήλωσε: «Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία σε επίπεδο εργασίας. Όμως εξακολουθούμε να είμαστε ακόμη μακριά». Έκπληκτος δήλωσε ένας Γερμανός διαπραγματευτής από τις δηλώσεις περί προόδου, ενώ και μια εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρνήθηκε να κάνει λόγο για προόδους, σύμφωνα με τη Welt.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προειδοποίησε την Ελλάδα ότι ο χρόνος τρέχει. «Σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο πρέπει οι συζητήσεις να μεταφερθούν στο χαρτί».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου της Ομάδας G7 στη Δρέσδη, προειδοποίησε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είναι καταστροφή για όλους. Ένα Grexit, πρόσθεσε, θα επιφέρει οικονομική δυστυχία στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο Λιου προειδοποίησε τους Ευρωπαίους κατά μιας απροσεξίας. Η άποψη, σημείωσε, ότι ένα Grexit δεν θα έχει επιπτώσεις για την υπόλοιπη ευρωζώνη είναι αφελής.

Σε ανάλογο πνεύμα με αυτό του Λιου φάνηκε πάντως να κινείται η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, η οποία προειδοποίησε χθες ότι η ευρωπαϊκή ενότητα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και η Ευρώπη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το σύνολο των μεμονωμένων χωρών μελών.

Η εφημερίδα Die Zeit και η οικονομική Handelsblatt επισημαίνουν τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χθες δήλωσε: «Εκπλήσσομαι συνέχεια όταν ακούω από την Αθήνα ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

Η Suddeutsche Zeitung σημειώνει σε άρθρο της ότι το θέμα της Ελλάδας είναι πιθανό να συζητηθεί κατά τη σύνοδο της Ομάδας G7, αν και δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Το αργότερο ως την Παρασκευή, προσθέτει η εφημερίδα, οπότε θα συζητηθεί το θέμα «γεωπολιτικοί κίνδυνοι», ενδέχεται να τεθεί και το ζήτημα της Ελλάδας, κάτι που επιβεβαίωσε ένας Γερμανός αξιωματούχος: «Στον τελευταίο κύκλο (συζητήσεων) θα αναφερθούμε σε γεωπολιτικά ζητήματα, στην Ουκρανία, και σύντομα και στην Ελλάδα».

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:20