search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:10
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Η διαπραγμάτευση γίνεται για εσωτερική κατανάλωση – Το Ποτάμι ετοιμάζει πρόταση μομφής για την Κωνσταντοπούλου

28.05.2015 07:49
Θεοδωράκης: Η διαπραγμάτευση γίνεται για εσωτερική κατανάλωση - Το Ποτάμι ετοιμάζει πρόταση μομφής για την Κωνσταντοπούλου - Media

«Όποια συμφωνία και εαν έλθει στη Βουλή θα την ψηφίσουμε χωρίς παζάρια, γιατί η χώρα χρειάζεται οξυγόνο» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξηγώντας ό,τι η οικονομία είναι σε ασφυξία.

 

«Όποια συμφωνία και εαν έλθει στη Βουλή θα την ψηφίσουμε χωρίς παζάρια, γιατί η χώρα χρειάζεται οξυγόνο» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξηγώντας ό,τι η οικονομία είναι σε ασφυξία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Έστω και αργά ο κ. Τσίπρας πήρε το μήνυμα ότι η κοινωνία είναι σε απόγνωση. Η απραξία και η ακινησία στοιχίζει πολύ στην οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι πραγματικά διαπραγματευόμαστε. Έχω όμως ένα φόβο ότι όλη αυτή η ιστορία του «διαπραγματεύομαι, διαπραγματεύομαι, διαπραγματεύομαι» είναι για εσωτερική κατανάλωση. Είναι δηλαδή για να φτάσουμε στο αμήν, να έρθει η συμφωνία ένα βράδυ και την επόμενη μέρα να ψηφιστεί από τη Βουλή. Να μη δοθεί δηλαδή χρόνος στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική του ομάδα να αντιδράσει σε μια συμφωνία» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Εκτίμησε δε πως «θα έχουμε δύσκολη συμφωνία, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς δεν είναι θέμα Τσίπρα… Η κυβέρνηση έχω την αίσθηση θα έπαιρνε μια πολύ καλύτερη συμφωνία το Μάρτιο ο χρόνος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην πολιτική, δείτε τον τουρισμό»
 

Επεσήμανε δε πως «ψηφίζουμε τη συμφωνία, αλλά από εκεί και πέρα μας χωρίζει χάος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλοθι για όσα κάνουν στην Υγεία και την Παιδεία» και διευκρίνισε: «Θα στηρίζαμε μια κυβέρνηση λογικών προοδευτικών ανθρώπων, αλλά δεν θα μπαίναμε σε αυτή».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, «ο Τσίπρας απέτυχε να αξιοποιήσει το φιλικό κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής του». «Μείναμε μόνοι μας στην Ευρώπη όχι για τον ΦΠΑ, αλλά για τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις ή την Παιδεία. Ο Τσίπρας πρέπει να κοιτάξει την κοινωνία όχι το κόμμα του» σχολίασε.

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι  ο πρωθυπουργός δεν έχει πει ποτέ ότι «Το Ποτάμι» είναι η τρόικα εσωτερικού, αλλά ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα ότι στη χώρα «υπάρχει η Τρόικα της δραχμής».

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανέφερε ότι ξεκίνησε τις διεργασίες προκειμένου να καταθέσει πρόταση μομφής  σε βάρος της, σε συνεργασία μάλιστα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι δυσαρεστημένοι από τη στάση της.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτιμά πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει το ρόλο του πρωθυπουργού, ο οποίος λόγω μεγαλοθυμίας και πολιτικής ανωριμότητας (σύμφωνα με το Ποτάμι) την επέλεξε για την προεδρία της Βουλής και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η κυρία Κωνσταντοπούλου να ασχοληθεί με το προσωπικό της πρόβλημα που είναι μεγάλο. Εκείνη χαριεντίζεται με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Τις φωνές του κ. Τσίπρα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις έχουμε ακούσει. Η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει εκλεγεί για να αντικαθιστά τον Πρωθυπουργό, οπότε ας ασχοληθεί με τα προβλήματα του κοινοβουλίου λοιπόν. Το είχα τονίσει εξαρχής στον Πρωθυπουργό ότι είναι λάθος να προτείνει την κ. Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής.»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24