search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:10
MENU CLOSE

Έφηβος έμεινε 42 λεπτά κάτω από το νερό και… έζησε!

28.05.2015 08:42
Έφηβος έμεινε 42 λεπτά κάτω από το νερό και… έζησε! - Media

Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν υπερβολικά τυχερό 14χρονο, που κατάφερε να επιβιώσει μετά από 42 (!) λεπτά κάτω από το νερό.

 

Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν υπερβολικά τυχερό 14χρονο, που κατάφερε να επιβιώσει μετά από 42 (!) λεπτά κάτω από το νερό,αφήνοντας άφωνους τους γιατρούς.

Ο ανήλικος ήταν με τους φίλους του όταν πήδηξε στο Naviglio Canal από μια γέφυρα στην πόλη Cuggiono στην Ιταλία.

Ο μικρός δεν βγήκε στην επιφάνεια και οι φίλοι του άρχισαν να τον ψάχνουν στο νερό, καλώντας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Ομάδα δυτών κατάφερε να ανασύρει το σώμα του 14χρονου 42 λεπτά αφότου εκείνος είχε βουτήξει στο νερό.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο όπου οι γιατροί το επανέφεραν με τη μέθοδο Εξωσωματικής Μεμβράνης Οξυγόνωσης, μιας διαδικασίας όπου ένας τεχνητός πνεύμονας αντλεί οξυγονωμένο αίμα.

Ο 14χρονος ανάρρωσε πλήρως μέσα σε 10 μέρες, ωστόσο οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το δεξί του πόδι από το γόνατο λόγω των προβλημάτων κυκλοφορίας του αίματος.

«Το περιστατικό μας κάνει να αναθεωρήσουμε ορισμένες παραμέτρους σχετικά με την επιβίωση σε μια κατάσταση υποξίας», σημείωσε ο Alberto Zangrillo, διευθυντής του τμήματος Αναισθησίας και Ανάνηψης στο San Raffaele.

Η μητέρα του 14χρονου χαρακτήρισε θαύμα τη διάσωση του γιου της, ενώ ο πατέρας του ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου για τον επαγγελματισμό του.

πηγή: metro

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:10