search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:42
MENU CLOSE

Παναττική στάση της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

28.05.2015 09:16
Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Οι νέοι συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις έως 40% με το Νόμο Κατρούγκαλου - Media

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, παράλληλα με την παναττική στάση εργασίας, από τις 12.30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, παράλληλα με την παναττική στάση εργασίας, από τις 12.30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ.

Η κινητοποίηση γίνεται για τη διεκδίκηση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ επιτροπή εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ θα συναντηθεί στις 13:00 με τον υπουργό κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Η ευθύνη είναι διαχρονική και βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις οι οποίες με την πολιτική που ακολούθησαν οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή τους κατάσταση. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, η διασπάθιση των χρημάτων μας στο Χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI το Μάρτιο του 2012, που αφαίρεσε από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία 13 δισ. ευρώ, τα δομημένα ομόλογα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών και η πολιτική ελαχιστοποίησης των προσλήψεων, έχουν οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεματικών των Ταμείων μας με αποτέλεσμα να αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν ακόμα και σε αυτές τις μειωμένες παροχές τους».

Η «απαίτηση» της ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση είναι να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, θεσπίζοντας μόνιμη -νομικά κατοχυρωμένη- κρατική χρηματοδότηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:42