search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:52
MENU CLOSE

Κομισιόν καλεί Ελλάδα να προχωρήσει στη διασύνδεση του εθνικού μητρώου επιχειρήσεων οδικών μεταφορών

28.05.2015 11:34
Παρατείνεται η ισχύς των αδειών άσκησης του επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα     - Media

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει ορθά τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τη διασύνδεση των εθνικών μητρώων των επιχειρήσεων οδικών μεταφορών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει ορθά τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τη διασύνδεση των εθνικών μητρώων των επιχειρήσεων οδικών μεταφορών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, η δημιουργία εθνικών μητρώων και η αμοιβαία διασύνδεσή τους θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί από τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Επισημαίνεται ακόμη ότι «η νομοθεσία της ΕΕ είναι αναγκαία για να διασφαλίζεται η ομοιόμορφη εφαρμογή από τα κράτη μέλη της ΕΕ των κριτηρίων που χρησιμοποιούνται για να επιτραπεί η πρόσβαση στο επάγγελμα του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων ή επιβατών».

Το αίτημα της Επιτροπής εστάλη στην Ελλάδα με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης στο πλαίσιο της διαδικασίας επί παραβάσει της νομοθεσίας της ΕΕ. Η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών για να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβε για την πλήρη συμμόρφωση με τους σχετικούς κανόνες· στην αντίθετη περίπτωση η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να την παραπέμψει στο Δικαστήριο της ΕΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:52