search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:59
MENU CLOSE

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος

28.05.2015 11:39
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος - Media

Λίγο πριν την έξοδο στις παραλίες και τα Ινστιντούτα Αδυνατίσματος «αναστενάζουν» από εκείνους που θέλουν να χάσουν τα παραπανήσια κιλά που έβαλαν το χειμώνα.

 

Λίγο πριν την έξοδο στις παραλίες και τα Ινστιντούτα Αδυνατίσματος «αναστενάζουν» από εκείνους που θέλουν να χάσουν τα παραπανήσια κιλά που έβαλαν το χειμώνα.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ, για να βοηθήσει τους καταναλωτές και με δεδομένο όπως αναφέρει  ότι συνεχώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για παραπλανητικές τακτικές, αλλά και χρεώσεις εκατοντάδων ευρώ, εξέδωσε έναν πολύτιμο οδηγό με τα δικαιώματα των καταναλωτών στις υπηρεσίες που λαμβάνουν από τα ινστιτούτα αδυνατίσματος, καθώς και για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεις αυτών.

Τα ινστιτούτα αδυνατίσματος οφείλουν:

-Nα δίδουν αντίγραφο της σύμβασης που υπογράφουν με τον καταναλωτή. Στη σύμβαση πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης.

-Να δίδουν ξεχωριστό έντυπο υπαναχώρησης.

-Να μην λαμβάνουν προκαταβολή, η οποία υπερβαίνει το 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος πριν αρχίσει να εκτελείται η σύμβαση.

-Να επιστρέφουν τα χρήματα του προγράμματος σε περίπτωση υπαναχώρησης το αργότερο μέσα σε 30 μέρες. Ολόκληρο το ποσό, εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επίσκεψη και σε περίπτωση που έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες επισκέψεις το υπόλοιπο των ανεκτέλεστων και επιπλέον 2,5% επί αυτών.

 

Ο καταναλωτής δικαιούται:

-Να υπαναχωρήσει εντός 30 ημερολογιακών ημερών, αναιτιολόγητα, εφόσον το επιθυμεί, με γραπτή δήλωσή του.

-Να του επιστραφούν τα χρήματά που έχει προκαταβάλει για το πρόγραμμα για τις υπηρεσίες που δεν έλαβε αφού αφαιρεθεί ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 2,5% επί της αξίας των ανεκτέλεστων υπηρεσιών.

-Εάν δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επίσκεψη, ολόκληρο το ποσό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:59