23/04/2019 16:05:17
16.11.2009

Άρχισε ο εμβολιασμός

Άρχισε ο εμβολιασμός  - Media

Μια 19χρονη κοπέλα, η οποία είχε βρεθεί θετική στον ιό Η1Ν1, άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης λόγω της επιβάρυνσης που προκάλεσαν στην υγεία της καρδιολογικά προβλήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται συνολικά επτά άτομα. Την ίδια στιγμή το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας ανασκουμπώνεται... και εμβολιάζει αλλήλους. Όσοι εργαζόμενοι του τομέα της υγείας αλλά και απλοί πολίτες, ξεπέρασαν τις αμφιβολίες τους, μπορούν από σήμερα να λαμβάνουν την ενδεδειγμένη δόση κατά της Η1Ν1 στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και σε επιλεγμένα ιατρεία.

Εν συνεχεία, στις 23 Νοέμβρη θα ξεκινήσει επίσημα ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, την 1η Δεκέμβρη θα κληθούν να προσέλθουν οι υγιείς πολίτες 18-45 ετών.

Τελευταίοι (από τις 17 Δεκέμβρη και μετά), θα μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι ή οι κηδεμόνες τους, οι υγιείς ενήλικες άνω των 50 χρόνων, τα πιτσιρίκια και οι έφηβοι 4 έως 17 ετών.

Πληροφορίες για τους χώρους και το πρόγραμμα των εμβολιασμών μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι καλώντας το 1135.

Να σημειώσουμε τέλος, για μια ακόμα φορά, ότι ο ρυθμός της εξάπλωσης της νέας γρίπης είναι μεν ιλιγγιώδης, όμως η γενική εξέλιξή της δείχνει ότι δεν έχει έρθει στη χώρα με πολύ εχθρικές διαθέσεις. Η συμπτωματολογία της υπήρξε εξ αρχής και εξακολουθεί να είναι χαρακτηριστικά ήπια. Οι ειδικοί μάλιστα υπολογίζουν ότι ένα 23% του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει χωρίς καν να το αντιληφθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.