search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:51
MENU CLOSE

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA

29.05.2015 05:26
Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA - Media

Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε αυτήν την εβδομάδα κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κόσμου του ποδοσφαίρου, αφέθηκε χθες ελεύθερος με εγγύηση και βγήκε από την φυλακή στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο στην οποία κρατείτο, με ασθενοφόρο.

 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε αυτήν την εβδομάδα κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κόσμου του ποδοσφαίρου, αφέθηκε χθες ελεύθερος με εγγύηση και βγήκε από την φυλακή στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο στην οποία κρατείτο, με ασθενοφόρο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γουόρνερ βρίσκεται μεταξύ 9 αξιωματούχων της FIFA και 5 στελεχών οι οποίοι κατηγορούνται από την δικαιοσύνη των ΗΠΑ για ένα κύκλωμα διαφθοράς από το οποίο είχαν περάσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες.

Ο Γουόρνερ, ο οποίος ήταν κάποτε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην FIFA, παραδόθηκε την Τετάρτη στις αρχές έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοσή του.

Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για δωροδοκία ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για να αναλάβει η χώρα αυτή την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Ο Γουόρνερ, στον οποίο απαγγέλθηκαν 12 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για εκβιασμό και δωροδοκία, δήλωσε την Τετάρτη αθώος και επισήμανε ότι έχει εγκαταλείψει τις δραστηριότητές του όσον αφορά το ποδόσφαιρο εδώ και 4 χρόνια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:50