05/06/2020 19:42:00
15.1.2011

Δήμαρχος Κηφισιάς: Δεν «είδε» τα αυθαίρετα!

Δήμαρχος Κηφισιάς: Δεν «είδε» τα αυθαίρετα! - Media

Λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του, με ποσοστό 54,66%, ο δήμαρχος Κηφι­σιάς και νέος δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Νίκος Χιωτάκης, καταδικάστηκε από το Γ΄ Τριμε­λές Εφετείο της Αθήνας σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή.

Κατηγορήθηκε για το αδίκημα της «παράβα­σης καθήκοντος», που αφορά το γεγονός ότι δεν προχώρησε στην κατεδάφιση 124 αυθαιρέ­των, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και γνωστά κοσμικά στέκια!

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο Χρήστος Μπιθύζης, προϊστάμενος της τε­χνικής υπηρεσίας του Δήμου Κηφισιάς, ο οποίος κρίθηκε αθώος.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, με το οποίο ο Ν. Χιωτάκης κλήθηκε να καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου, «από την 1η Νοεμβρίου 2004 έως και τις 24 Ιουνίου 2009, με πρόθεση παρέβη  τα  καθήκοντα της υπηρεσίας του, με σκοπό να προσπορίσει σε άλλους παράνομο όφελος και να βλάψει το κράτος». Συγκεκριμέ­να, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο:

«Ο Νικόλαος Χιωτάκης, ως Δήμαρ­χος του Δήμου Κηφισιάς Αττικής, ενώ ήταν υπόχρεος για τη συγκρότηση ει­δικού συνεργείου για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, δεν το έκανε. Δηλαδή δεν προέβη στη συγκρότη­ση του συνεργείου προκειμένου εκείνο να προχωρήσει στην κατε­δάφιση των αυθαίρετων κατασκευ­ών που είχαν διαπιστωθεί με εκ­θέσεις αυτοψίας της Διεύθυν­σης Πολεοδομίας του Δήμου Κηφισιάς και είχαν κριθεί τελε­σίδικα κατεδαφιστέες με αποφά­σεις της Τριμελούς Επιτροπής   Αυθαιρέτων του Δήμου».

Για τις 11 από αυτές εί­χαν εκδοθεί αποφάσεις από το 1993, ενώ ανάμεσά τους ήταν ένα κατάστημα της COSMOTE, το εμπορικό κέντρο «Shopping Land», επί της οδού Κολοκοτρώνη, εταιρεία με την επωνυμία «Coca Cola - Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε.», επί των οδών Σενέκα και Μενοικέως, το εστιατόριο «Καστελόριζο Α.Ε.», επί των οδών Πλατάνων 2 και Ελαιών 39, η εται­ρεία «Bodyline», επί της οδού Κασσαβέτη 4, η «Everest - Famous Family» επί των οδών Κασ­σαβέτη και Λεβίδου, το εστιατόριο «Big Deals», στη Χαριλάου Τρικούπη, το γνωστό καφέ Sax, στην οδό Κυριαζή, δύο καταστήματα Flocafe, τα εστιατόρια «La Pasteria», στην οδό Κασσαβέτη, το «Πρυτανείο», η εταιρεία «Raks Πετράκης» κ.ά.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το κλητήριο θέσπισμα, που συνέταξε ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Γεράκης, ο δήμαρχος, «για τις περιπτώσεις των αυθαίρετων κατασκευών, που είχαν δι­απιστωθεί σε ιδιοκτησίες των α) ραδιοφωνικού σταθμού ‘‘Βαρνάβα’’, επί της οδού Πεντέλης, β) εταιρείας με την επωνυμία ‘‘Απάντηση Ελληνική Εταιρεία Εστιατορίων Α.Ε.’’, για το κατάστημα ‘‘Big Deals’’, επί των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δεληγιάννη 60, γ) Νικολά­ου Βαϊανού, επί των οδών Δεληγιάννη και Γεωργαντά, δ) Γεωργίου Κουτρούλια και Αποστόλη Τούντα για το κατάστημα ‘‘Palmier Bistro’’, στην πλατεία Κεφαλαρίου και ε) εταιρείας με την επωνυμία ‘‘Οιωνός-Γαστρονομία ΕΠΕ», επί της οδού Παναγί­τσας 3, εξακολουθητικά, κατά παράβαση των καθηκόντων του, δεν ενήργησε για την άμεση και έγκαιρη ενεργοποίηση της διαδικασίας κατεδάφισης με τη συγκρότηση ειδικών συνεργεί­ων, αλλά συνειδητά αδράνησε σε όλες τις περιπτώσεις, με σκοπό να προσπορίσει στους ιδιοκτήτες παράνομο όφελος συνιστά­μενο στη διατήρηση των αυθαίρετων κατασκευών και να βλάψει αντίστοιχα το κράτος, ως και την αποστολή της υπη­ρεσίας του για την προ­στασία του Οικιστικού Περιβάλλοντος, τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό και την εξυπηρέ­τηση του κοινωνικού συμφέροντος».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.