search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:42
MENU CLOSE

Εκλογές FIFA: Και πάλι… Μπλάτερ!

29.05.2015 17:35
Εκλογές FIFA: Και πάλι… Μπλάτερ! - Media

Παρά τον κυκεώνα σκανδάλων ο Ζεπ Μπλάτερ επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA και στα 79 του χρόνια είναι έτοιμος για πέμπτη θητεία, αφού επικράτησε στις εκλογές του πρίγκιπα Αλί μπιν αλ Χουσεΐν.

 

Έτοιμος για μία θητεία ακόμη, την πέμπτη, στην προεδρία της FIFA είναι ο Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος επανεξελέγη στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη κατά τη διάρκεια του 65ου συνεδρίου.

Από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία είχε γίνει φανερό πως ούτε αυτήν τη φορά θα υπήρχε αλλαγή στην ηγεσία της FIFA, αφού ο Μπλάτερ είχε συγκεντρώσει 133 ψήφους, έναντι 73 του Αλί μπιν αλ Χουσεΐν, ενώ υπήρξαν και τρία άκυρα.

Ακολούθησε ομιλία του Ιορδανού πρίγκιπα που ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη δεύτερη, ενώ ευχαρίστησε εκείνους που είχαν το θάρρος –όπως είπε- να τον ψηφίσουν.

Ο Μπλάτερ εκλέγεται για πέμπτη φορά πρόεδρος (1998, 2002, 2007, 2011 οι προηγούμενες) και σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από έναν προσωπικό θρίαμβο αλλά και σαφής ένδειξη του δικτύου συνεργειών που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, αφού υπήρξε και γενικός γραμματέας από το 1981 πριν αναλάβει την προεδρία.

 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:42