search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:18
MENU CLOSE

Μεγαλειώδης γκάφα: Έστειλαν ενεργούς βάκιλους του άνθρακα… κατά λάθος!

30.05.2015 10:42
Μεγαλειώδης γκάφα: Έστειλαν ενεργούς βάκιλους του άνθρακα… κατά λάθος! - Media

Είκοσι τέσσερα εργαστήρια ενδέχεται να έχουν λάβει κατά λάθος ενεργούς βάκιλους της ασθένειας του άνθρακα, οι οποίοι εστάλησαν από το στρατιωτικό εργαστήριο της βάσης Ντάγκγουεϊ στη Γιούτα, εκ των οποίων ένα στην Αυστραλία

 

Είκοσι τέσσερα εργαστήρια ενδέχεται να έχουν λάβει κατά λάθος ενεργούς βάκιλους της ασθένειας του άνθρακα, οι οποίοι εστάλησαν από το στρατιωτικό εργαστήριο της βάσης Ντάγκγουεϊ στη Γιούτα, εκ των οποίων ένα στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές.

Τα εργαστήρια αυτά πιθανόν έχουν λάβει βάκιλους που είχαν αδρανοποιηθεί με ακτινοβολία, αλλά για άγνωστο λόγο, μερικά δείγματα περιείχαν ακόμη ενεργούς βάκιλους. “Δεν υπάρχει κανένας γνωστός κίνδυνος για το ευρύ κοινό, ενώ είναι εξαιρετικά μικρός ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους” των εργαστηρίων αυτών, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

“Προς το παρόν, 24 εργαστήρια –εμπορικά, κυβερνητικά, πανεπιστημιακά– σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ και σε δύο χώρες του εξωτερικού πιστεύεται ότι έχουν λάβει ύποπτα δείγματα με ενεργούς βάκιλους του άνθρακα που προέρχονταν από παρτίδα η οποία χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2014”, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Κι ενώ οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την κατά λάθος αποστολή ενεργών βακίλων του άνθρακα, ανακάλυψαν μια άλλη παρτίδα με ενεργούς βάκιλους που χρονολογούνται από το 2008, μέρος των οποίων είχε σταλεί στην Αυστραλία.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των ασθενειών (CDC) έχουν αναλάβει τη διενέργεια έρευνας. Το Πεντάγωνο θα διενεργήσει επίσης έρευνα για να διαπιστωθούν πιθανές ευθύνες. Ο υφυπουργός Άμυνας Μπομπ Γουόρκς ζήτησε από όλα τα εργαστήρια του αμερικανικού στρατού να προβούν σε “ενδελεχή έλεγχο” όλων των διαδικασιών που έχουν σχέση με την αδρανοποίηση των βακίλων του άνθρακα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:18