search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Συνάντηση Παπανδρέου με Μπαρνιέ

13.01.2011 19:27
Συνάντηση Παπανδρέου με Μπαρνιέ - Media

Στο Μέγαρο Μάξιμου έλαβε μέρος η συνάντηση του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου  με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ σήμερα Πέμπτη.

Στο Μέγαρο Μάξιμου έλαβε μέρος η συνάντηση του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου  με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ σήμερα Πέμπτη.

Κεντρικό θέμα συζήτησης υπήρξαν τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα αλλά και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού.

Συγκεκριμένα στη συζήτηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως εξετάσθηκαν τα θέματα των χρηματοπιστωτικών αγορών, των παραγώγων και της προσπάθειας να θεσπιστούν διαδικασίες διαφάνειας για να αποτρέπεται η κερδοσκοπία. Ακόμα συζητήθηκαν και τα σχέδια που αφορούν στους φορείς αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, τονίζοντας πως η Ελλάδα στηρίζει τις σχετικές πρωτοβουλίες του επιτρόπου.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού, αλλά με κόπους και τη στήριξη της ΕΕ αναλάβαμε μια πρωτοφανή προσπάθεια που έχει επιτυχή αποτελέσματα» και συμπλήρωσε πως τη χρονιά που ξεκίνησε στις άμεσες προτεραιότητες είναι η προώθηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων «που αγγίζουν εγγενή και χρόνια προβλήματα»

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θέματα της «πραγματικής οικονομίας», την πράσινη ανάπτυξη, την καινοτομία και την «κοινωνική οικονομία» που επίσης συζητήθηκαν με τον Γάλλο επίτροπο.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε πως «Η Ελλάδα αντιμετώπισε με θάρρος, παρρησία και αποφασιστικότητα ένα σοκ άνευ προηγούμενου» και συνέχισε λέγοντας «Ήταν απαραίτητες οι θυσίες αυτές, συμπλήρωσε, για να ανακτήσει η χώρα τη θέση της στη διεθνή σκηνή».

Ο επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ανάκαμψης της εσωτερικής αγοράς και μίλησε με θετικά λόγια για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης

Τέλος τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε με «πολύ θάρρος, παρρησία και αποφασιστικότητα ένα σοκ άνευ προηγουμένου» και πως η χώρα «έχει πλεονεκτήματα, έχει σημαντική θέση στην εσωτερική αγορά και ότι οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να έχουν αυτοπεποίθηση για τον κόπο που καταβάλλουν»,

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50