search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:40
MENU CLOSE

Νέες φωτιές για τους Κλουζό

24.09.2009 18:49

Τη σύμπραξη Συνωμοσίας – Φράξιας βλέπουν  πίσω από  το χτύπημα στο σπίτι της Κατσέλη

Tο αντιεξουσιαστικό… «κονσόρτσιουμ» που συγκρότησαν την άνοιξη η Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς με τη Φράξια Μηδενιστών Αθήνας Θεσσαλονίκης βλέπουν τα… τσακάλια της Αντιτρομοκρατικής πίσω από τη χαμηλής έντασης ωρολογιακή βόμβα που έσκασε έξω από το διαμέρισμα της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη και του συζύγου της, παλιού τσάρου της οικονομίας Γεράσιμου Αρσένη, στο ρετιρέ τετραώροφης πολυκατοικίας της οδού Τσακάλωφ 28 στο Κολωνάκι.

Η «σύμπραξη», αμέσως μετά το βομβιστικό χτύπημα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου, στην προκήρυξη που ανάρτησε τρεις ημέρες μετά στην ιστοσελίδα εναλλακτικής ενημέρωσης athens.indymedia.org, είχε περιγράψει το… ολόγραμμα της επικείμενης στόχευσης.

Στόχος η οικονομία

Ας δούμε τι έγραφαν τότε: «Η οικονομία διαρκώς έχει ελλείμματα, τώρα όμως πρέπει να τονιστεί. Δεν έχουν καμία απολύτως σημασία οι πίνακες στατιστικών, τα στοιχεία οικονομικών υπηρεσιών και οι οικονομικές αναλύσεις. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε ως επαναστατικό κομμάτι και ως νέα αντάρτικη τάση είναι η κοινωνική αξία της οικονομικής κρίσης, η κοινωνική αξία του φόβου, να προχωρήσουμε στις αντιαναλύσεις μας και να επιτεθούμε σε όλα τα μέτωπα.

Η οικονομία δεν είναι απλώς μαθηματική εξίσωση, είναι εργοστάσιο παραγωγής σχέσεων. Οι επερχόμενες εκλογές είναι το ορατό διέξοδο στην κρίση. Είναι η εκτόνωση του συσσωρευμένου κοινωνικού φόβου και η εναλλαγή του με την ελπίδα της ανοικοδόμησης του μικροαστικού ονείρου. Γνωρίζουμε  πως ακόμα και στα ανθρωπάκια που φέρουν ως τίτλο τιμής την έννοια του πολίτη οι εκλογές είναι παρωχημένες και γραφικές, παρόλα αυτά είναι το μόνο που έχουν μπροστά τους. Άλλωστε είπαμε οι ψευδαισθήσεις και η βλακεία είναι σχεδόν ανίκητες, όχι όμως άτρωτες».

Και η κ. Λούκα Κατσέλη δεν είναι κανένας απλός συμβολικός στόχος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ηγείται σταθερά ενός «σκιώδους» οικονομικού επιτελείου στο ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται μέσα στο στενό πυρήνα της «νομενκλατούρας» που περιβάλλει τον Γιώργο Παπανδρέου, δικής της έμπνευσης θεωρείται πως είναι οι προγραμματικές θέσεις για την ανάταξη της Οικονομίας του υποψήφιου για ανακατάληψη της εξουσίας κόμματος στο οποίο ανήκει, ενώ για κάποιους, προαλείφεται ως η νέα χαλίφης- τσαρίνα στη θέση που κατείχε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ο σύζυγος της, Γεράσιμος Αρσένης.

Άλλωστε και η ίδια, σύμφωνα με το βιογραφικό της, υπήρξε «ειδική οικονομική σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου», την τελευταία περίοδο της πρωθυπουργίας του, δηλαδή μεταξύ των ετών 1993- 1996.

Τα επιχειρησιακά στελέχη της Συνωμοσίας και της Φράξιας που ανέλαβαν να υλοποιήσουν σε πράξη το φιλόδοξο εγχείρημα, ανέβηκαν χθες το πρωί στον τέταρτο όροφο δίχως να γίνουν αντιληπτοί, άφησαν έξω από την πόρτα του ρετιρέ ένα σακβουαγιάζ που περιείχε τον αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό μέσα σε μεταλλικό μαγειρικό σκεύος και αποχώρησαν αθέατοι όπως ακριβώς ήρθαν.

Σύμφωνα με μια μαρτυρία περίοικου,  λίγη ώρα πριν από την υπόκωφη έκρηξη κάποιος  μεσόκοπος βγήκε  από την πολυκατοικία και τοποθέτησε  «σφήνα» στην εξώπορτα για να διατηρηθεί ανοιχτή. Η εν λόγω μαρτυρία δεν αξιολογείται ως σοβαρή,  δεδομένου ότι ο ηλικιακός προσδιορισμός δεν ταιριάζει με το συνολικό προφίλ των μελών  των εν λόγω οργανώσεων.

Της έκρηξης προηγήθηκαν στις 11:22 δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε «Ελευθεροτυπία» και Alter και περίπου είκοσι λεπτά αργότερα ακολούθησε η ανατίναξη.

Την ώρα της έκρηξης κανένα μέλος της οικογένειας Κατσέλη – Αρσένη δεν ήταν στο διαμέρισμα, καθώς η μεν πρώτη απουσίαζε σε περιοδεία, ο δε άντρας της ήταν στο πολιτικό της γραφείο, ενώ αρκετή ώρα νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο γιος τους. Η αστυνομία απομάκρυνε για λόγους ασφαλείας από την πολυκατοικία τους ενοίκους διαμερίσματος στον τρίτο όροφο.

Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, η βόμβα ήταν τέτοιας κατασκευής ώστε να μην προκαλέσει εκτεταμένες υλικές ζημιές, αλλά εξαιτίας της ικανοποιητικής ποσότητας μπαρουτιού που περιείχε έβγαλε πολύ καπνό, με αποτέλεσμα να μαυρίσουν τα τοιχία του διαδρόμου.

Μέχρι χθες το βράδυ καμία οργάνωση δεν είχε διεκδικήσει την πατρότητα της επίθεσης, αν και όπως προαναφέρθηκε, η συνδεσμολογία του μηχανισμού παραπέμπει απευθείας στη σύμπραξη της Συνωμοσίας με τη Φράξια.

«Ρεσάλτο» από κατοίκους

Στο μεταξύ, με ανάρτηση επίσης στο athens.indymedia, έγινε η ανάληψη της ευθύνης από αυτοπροσδιοριζόμενους ως «επιτροπές κατοίκων από γειτονιές της Αθήνας», για την επίθεση ομάδας περίπου 10 ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες στα γραφεία του περιοδικού «Ρεσάλτο» στην οδό Σολωμού 5 στα Εξάρχεια.

Οι δράστες με ξύλα και βαριοπούλες έσπασαν την είσοδο και πέταξαν στο εσωτερικό εύφλεκτο υγρό, με συνέπεια από τη φωτιά που προκλήθηκε να υποστούν ζημιές τα γραφεία.

Στο κείμενο με το οποίο συνόδευσαν την ενέργειά τους οι «Επιτροπές» σημειώνουν: «Τη στιγμή που η ελληνική δημοκρατία αποπειράται ν’ αντιμετωπίσει τ’ αδιέξοδα της με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κατασταλτικός βραχίονάς της, η ελληνική αστυνομία, συνεχίζει να εξαπολύει καθημερινά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων. Εκκενώσεις κτιρίων, έλεγχοι, απελάσεις, συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, βιασμοί και δολοφονίες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του πολέμου εναντίον των κολασμένων του καπιταλιστικού κόσμου.

Στο πλευρό του θεσμισμένου κρατικού ρατσισμού συστρατεύονται διαφόρων ειδών καθάρματα: από τους παρακρατικούς νεοναζί  και τους λαϊκιστές φασίστες μέχρι τους έφεδρους και τους καταστηματάρχες των φασιστο-«επιτροπών κατοίκων». Αλλά όχι μόνο αυτοί… σαν νέοι δωσίλογοι, διάφοροι τσολιάδες-αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, μηρυκάζουν μέσα από έντυπα (σαν το Ρεσάλτο) και ιστοσελίδες (σαν το patari.org) τον ρατσιστικό λόγο, πηγαίνουν χέρι- χέρι με τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας και ξερνάνε το εθνικιστικό και σοβινιστικό δηλητήριό τους.

Μέσα σ’ αυτήν την πολεμική συνθήκη ο καθένας επιλέγει τη θέση μάχης που του αναλογεί. Κανένας δε βρίσκεται στο απυρόβλητο και ο καθένας θα πρέπει ν’ αναμένει τις συνέπειες των λόγων και των πράξεων του. Έτσι λοιπόν, επιλέξαμε να επιτεθούμε στις 22.09.09 στα γραφεία του μηνιαίου περιοδικού Ρεσάλτο το οποίο έχει προπαγανδίσει διάφορες φασιστοσυνάξεις, όπως αυτή της 9ης Μάη στην Ομόνοια και την αντίστοιχη αυριανή (σ.σ. σημερινή) στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:35