search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:33
MENU CLOSE

Γύρω γύρω πόλη…

16.11.2009 06:16

12 Νοεμβρίου. Στα Εξάρχεια πετάνε αυγά στη Σώτη Τριανταφύλλου, στην Ακρόπολη δεν επιτρέπουν την είσοδο στην Μπιγιονσέ και στο «X Factor» τρέχουν να προλάβουν πριν σκάσει η βόμβα…

* 12 Νοεμβρίου. Στα Εξάρχεια πετάνε αυγά στη Σώτη Τριανταφύλλου, στην Ακρόπολη δεν επιτρέπουν την είσοδο στην Μπιγιονσέ και στο «X Factor» τρέχουν να προλάβουν πριν σκάσει η βόμβα… Ωραία εβδομάδα! Σουρεαλιστική. * Έχεις κι αυτή τη διαφήμιση στην τηλεόραση να σε αγχώνει: 48 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα…, 47 μέρες…, 43 μέρες… * Θα φύγω, θα πάω αλλού! * Μέχρι τότε όμως προλαβαίνω να ακούσω τα καινούργια τραγούδια της Χαρούλας. * Αποσπάσματα μιας ζωής που δεν ψεύδεται. Της δικής της. * Το ίδιο προτείνω να κάνετε κι εσείς. * Αν έχετε κάπου κρυμμένη μια τρυφερή ανάμνηση που ώρες ώρες σκάει κεφάλι πολύ θα τα ευχαριστηθείτε. * Θα μπορούσε να είναι απειλή ο τίτλος του δίσκου της «Η αγάπη θα σε βρει όπου και να ’σαι», αν δεν ήταν ένας ευγενής πόθος για όσους περιμένουν υπομονετικά να συμβεί το «μοιραίο». * Αν πάλι το σνομπάρετε το συναίσθημα, ακούστε κανένα μπιτάτο των Onirama. * Εκτός αν προτιμάτε τις εικόνες περισσότερο από τα λόγια. Εικόνες που αφηγούνται ιστορίες. Τότε, για την περίπτωσή σας υπάρχει η έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βρεττού, του «δικού» μας, στο Μουσείο Μπενάκη, με τίτλο «Αθήνα και κινηματογράφος». * Καθημερινές σκηνές της πόλης και αίθουσες με ιστορία. * Ο Τζόνι Ντεπ, τεράστιος και χάρτινος, στη Σταδίου, ανενόχλητος απ’ τις κεραίες του τρόλεϊ που περνά, και η Κέιτ Γουίνσλετ, όμορφη και έκπληκτη, στο υπόγειο στο Άστυ, να «χαζεύει» την ουρά στο ταμείο. * Μια έκθεση για το σινεμά των μύθων, κατά σύμπτωση, την ίδια περίοδο που θριαμβεύει το εγχώριο, άτακτο, στον κινηματογράφο Έλλη. * Ουρές και ενθουσιασμός στην Ακαδημίας. * Μπορεί ο εισπρακτικός θρίαμβος να ήταν αναμενόμενος, αυτό που έδωσε τον τόνο όμως στην εβδομάδα των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη», το Fog Films που διοργάνωσαν, ήταν η αίσθηση πως κάτι είναι διαφορετικό στο τοπίο του ελληνικού σινεμά. Συνεννόηση αντί για γκρίνια, συντροφικότητα αντί για αντιπαλότητες, φιλικές κουβέντες αντί για καβγάδες. Ποιος είπε ότι από κάτι κακό (ένα ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο, ένα σαθρό σύστημα βραβείων) δεν μπορεί να γεννηθεί κάτι θετικό! * Υπάρχουν πολλές φυλές που «τιμούν» τη νεοελληνική ιστορία. * Μία εξ αυτών είναι οι ψευτοσελέμπριτι. * Πολλοί, και διαρκώς πολλαπλασιάζονται. * Έκαναν ομαδική έξοδο στη συναυλία της Μπιγιονσέ και έδωσαν χαρά μεγάλη σε εκστασιασμένους τηλεοπτικούς, αγράμματους, ρεπόρτερ που περίμεναν στην είσοδο πότε θα σκάσουν μύτη. * Η χαρά του κολάν με γόβα… * Μη ρωτάτε πόσα τραγούδια της σταρ ήξεραν οι εν λόγω παρουσίες. * Σημασία έχει να είναι εκεί, στο κέντρο της προσοχής των media. * Μπορεί η ουσία των ανθρώπων σπανίως να συναντιέται, τα lifestyle τους όμως… * Κι αφού ξέρανε τα πάντα για τις χορευτικές της φιγούρες, τους γοφούς της, τον άνδρα της και τα φουστάνια της… Πήγαν να μετατρέψουν μια συναυλία σε πανηγύρι. * Τα κατάφεραν. * Είναι γονιδιακό θέμα το πανηγύρι. * Και η προσαρμογή των δεδομένων στα μέτρα μας. * Πότε είπατε έρχεται ο επόμενος αστέρας; * Έχω κάτι καινούργιες μπότες που πρέπει να φορέσω.

Άννα Βλαβιανού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:33