search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:52
MENU CLOSE

Τσίπρας: Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση – Η απόφαση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης

02.06.2015 09:44
Τσίπρας: Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση - Η απόφαση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης - Media

Η Ελλάδα κατέθεσε χθες βράδυ αρμοδίως στους θεσμούς, το δικό της σχέδιο, ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό, αποκάλυψε ο  Αλέξης Τσίπρας,  ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Η Ελλάδα κατέθεσε χθες βράδυ αρμοδίως στους θεσμούς, το δικό της σχέδιο, ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό, αποκάλυψε ο  Αλέξης Τσίπρας,  ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

«Μετά από την κατάθεση από την ελληνική πλευρά ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από την ελληνική πλευρά χθες στο Brussels Group είναι σαφές ότι αν επιθυμούν την εύρεση λύσης η απόφαση ανήκει στους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης, αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς για τις αποφάσεις τους»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν περιμένει να της καταθέσουν οι άλλοι πρόταση, έχει καταθέσει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις, έχει κάνει παραχωρήσεις, όμως πρόκειται για ένα «ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση». «Η αποδοχή του από την πλευρά των θεσμών των πιστωτών θα σηματοδοτήσει το τέλος της διαίρεσης της Ευρώπης», πρόσθεσε. Το δίλημμα που διαμορφώνεται είπε είναι ανάμεσα στη ρεαλιστική προοπτική διεξόδου και την διαίρεση, την επιλογή του Καίσαρα διαίρει και βασίλευε.

Η κυβέρνηση τόνισε, κινείται  με σχέδιο και αποφασιστικότητα, «έχοντας κατά νου ότι εκπροσωπούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει προοπτική εξόδου, θέλει λύση και όχι απλά συμφωνία» και δεν θέλει επιστροφή στο χτες της υποτέλειας και της άρσης της εθνικής κυριαρχίας.

«Είμαι αισιόδοξος», κατέληξε προσθέτοντας: «πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσεγγίσει με σεβασμό τις θέσεις μας, και θα προσχωρήσει στο ρεαλισμό για να ατενίζουμε το μέλλον της Ευρώπης με περισσότερη αισιοδοξία και σιγουριά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:51