search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:31
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Ο Τσίπρας είναι μια μίξη Λούλα και Τσε Γκεβάρα

02.06.2015 15:55
Κατρούγκαλος: Ο Τσίπρας είναι μια μίξη Λούλα και Τσε Γκεβάρα - Media

Με τον πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ιγνάσιο Λούλα αλλά και τον Τσε Γκεβάρα παρομοίασε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος.

 

Με τον πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ιγνάσιο Λούλα αλλά και τον Τσε Γκεβάρα παρομοίασε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Challenges, σχολιάζοντας δημοσίευμα των Financial Times που έθετε το ερώτημα αν ο Τσίπρας έχει τον πραγματισμό του Λούλα ή παραμένει «Τσε Γκεβάρα», ο Γ. Κατρούγκαλος απάντησε:

«Έχει κάτι και από τα δυο. Αλλά, όπως ξέρετε ο Τσε Γκεβάρα ήταν κεντρικός τραπεζίτης. Αυτό αποτελεί και τρανή απόδειξη του ότι μπορούμε να είμαστε και επαναστάτες αλλά και καλοί πολιτικοί».

Ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε ακόμα αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ όσον αφορά τις εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ανέκαθεν στο κόμμα υπήρχε μια παράδοση έντονης αντιπαράθεσης, αλλά επικρατούσε πάντα η πλειοψηφία».

Στην ερώτηση αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συγκρατήσει το κόμμα του, σε μία ενδεχόμενη συμφωνία με επώδυνα μέτρα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «σίγουρα, υπήρχε ανέκαθεν στο ΣΥΡΙΖΑ μία παράδοση έντονης αντιπαράθεσης, αλλά η μειονότητα κατέληγε πάντα να συμμορφώνεται με τα θέλω της πλειοψηφίας».

Σημείωσε τέλος ότι το κύριο πρόβλημα του ελληνικού κράτους δεν είναι η ύπαρξη μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, αλλά ότι ο κόσμος δεν το εμπιστεύεται καθώς είναι εχθρικό και το θεωρεί πελατειακό.

Πρόσφατα σε ανάλογες διθυραμβικές δηλώσεις για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα είχε προχωρήσει η Θεανώ Φωτίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε δηλώσει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας «ηγέτης παγκόσμιας εμβέλειας», από αυτούς που «γεννιούνται κάθε 100 χρόνια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:27