search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:32
MENU CLOSE

Ο Τομ Γουέιτς και οι φίλοι του…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1867
04-06-2015
08.06.2015 03:00
Ο Τομ Γουέιτς και οι φίλοι του... - Media

«Η καριέρα είναι σαν να έχεις έναν σκύλο που μπορείς να κλοτσήσεις. Κάποιες φορές πηδάει πάνω σου όταν είσαι καλοντυμένος και πρέπει να τον μαλώσεις. Και άλλες φεύγει μακριά και δεν μπορείς να τον βρεις…»

 
«Η καριέρα είναι σαν να έχεις έναν σκύλο που μπορείς να κλοτσήσεις. Κάποιες φορές πηδάει πάνω σου όταν είσαι καλοντυμένος και πρέπει να τον μαλώσεις. Και άλλες φεύγει μακριά και δεν μπορείς να τον βρεις. Καταλήγει στη μάντρα του μπόγια και πρέπει να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα για να τον βγάλεις έξω. Η καριέρα μου είναι ένα σκυλί» έχει πει πολύ σοφά ο Τομ Γουέιτς, ένας τραγουδοποιός με φανατικούς φίλους στην Ελλάδα, οι οποίοι για τρίτη χρονιά διοργανώνουν προς τιμήν του ένα μικρό φεστιβάλ.
 
Και φέτος το αφιέρωμα στη μουσική του Γουέιτς θα γίνει στο La Soiree de Votanique, τον χώρο που τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενεί τον θεσμό, υπό τις ευλογίες του ίδιου, της Antirecords και της Epitaph Records. Διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από τον Bill Hunchback, τον Meletis Abelhia και τη ραδιοφωνική εκπομπή τους «Between Bars» (κάθε Δευτέρα 13.00-15.00 στο Beton7 Art Radio), και περιλαμβάνει live μουσικές, εικαστικές εκθέσεις, προβολές, performances, συζητήσεις και πολλή μουσική που είτε έγραψε και ερμήνευσε είτε εμπνεύστηκε ο Τομ Γουέιτς.
 
Το αφιέρωμα ξεκινά την Τρίτη 16 Ιουνίου με έκθεση έργων των Μαρία Ζεμπίλα, Βασίλη Μπότουλα και Bill Hunchback, στο Bar Cabrio, της Αθηναΐδας. Θα ακολουθήσει live με τους Karbonwhyte και η βραδιά θα κλείσει με ένα αφιέρωμα από τη δισκοθήκη του Hunchback. 
 
Η Τετάρτη 17 Ιουνίου είναι η μέρα των προβολών: του «Down By Law» του Τζιμ Τζάρμους και του live «BURMA Shave», που σήμερα αποτελεί ένα πολύ σπάνιο υλικό. Θα ακολουθήσει Dj Set από τον Meletis Abelhia και τον Γιάννη Θ. Πετρίδη.
 
Η Πέμπτη ξεκινά με τη «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, μια ταινία που φαίνεται βγαλμένη από τον κόσμο του Γουέιτς. Θα ακολουθήσει η προβολή της συναυλίας του που έγινε το 1975 στην Ολλανδία, και θα προβληθεί για πρώτη φορά δημόσια με την ευγενική παραχώρηση από το αρχείο του Λουκά Δημητρέλου, του δημιουργού του μοναδικού αυτού video. Μετά την προβολή ο Γιάννης Στεφανάκος θα επιλέξει από τη δισκοθήκη του μουσικές «του Μαύρου Ατλαντικού».
 
Οι Appalachian Cobra Worshipers παίρνουν σειρά την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο το αφιέρωμα ξεκινά με την απαγγελία του ποιήματος «Seeds on hard ground» του Γουέιτς, που είχε κυκλοφορήσει σε 1.000 αντίτυπα και τα έσοδα δόθηκαν σε μια οργάνωση αστέγων του Σικάγο. Την απαγγελία θα κάνει ο ηθοποιός Νίκος Γεωργάκης και στη συνέχεια ο τρομπετίστας Στέλιος Χατζηκαλέας και ο πιανίστας Κώστας Γιαξόγλου παίρνουν σειρά.
 
Τέλος, την Κυριακή 21 Ιουνίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μέρας της Μουσικής, συναυλίες θα γίνουν στην οδό Καστοριάς και στη γύρω περιοχή. Φέτος, θα πάρουν μέρος οι Momo Trio και οι Κάτω από το Δέντρο. 
 
Μπράβο παιδιά, θα είμαστε κοντά σας! 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:32