search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:37
MENU CLOSE

«Κομψότατοι» διάλογοι πρώην συντρόφων…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1867
στις 04-06-2015
04.06.2015 03:00
akistsoxatzopoulos.jpg

Με απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης υποδέχθηκε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά την αγόρευσή του τη Βίκυ Σταμάτη. 

 

Με απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης υποδέχθηκε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά την αγόρευσή του τη Βίκυ Σταμάτη. Όπως επισήμανε στην αγόρευσή του, η Βίκυ Σταμάτη κατέστη για λίγες ώρες φυγόποινη μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, η αιτούσα υποστήριξε ότι αυτή η συμπεριφορά της οφείλεται στη μεγάλη αγάπη της για το παιδί της. «Είναι όμως έτσι τα πράγματα;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός προσθέτοντας πως «σκοπός της ήταν η φυγή».

Αναφερόμενος στην εικόνα της Βίκυς Σταμάτη, ο εισαγγελέας σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας. «Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, η παραμονή της στο Δρομοκαΐτειο θα συνδράμει στην παροχή βοηθειών προς εκείνη». Για τον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη ο εισαγγελέας επισήμανε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν συγγενείς της που το υπεραγαπούν, έχει την εκπαίδευσή του, έχει την εποπτεία τριών συγγενικών προσώπων και δεν είναι σε κατάσταση τέτοια που να του προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη».

Χαμός με τον Άκη

Πολύ υψηλοί ήταν οι τόνοι στη χθεσινή (σ.σ.: Τετάρτη) εκδίκαση της υπόθεσης για τα εξοπλιστικά, καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος «σκοτώθηκε» με τους πάντες. Ποιος τον είδε και δεν τον… φοβήθηκε! Κι αυτό διότι τσακώθηκε με όλους την ώρα της κατάθεσης του στρατηγού εν αποστρατεία του Στρατού Ξηράς Μανούσου Παραγιουδάκη. Με αφορμή τη σύμβαση για την προμήθεια των υποβρυχίων για μια ακόμα φορά άναψαν τα αίματα…

«Είστε ψεύτες και συκοφάντες»

Την ώρα που ο Παραγιουδάκης απαντούσε σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου για το αν σήμερα η Ελλάδα έχει παραλάβει όλα τα υποβρύχια, συνήγοροι πολιτικής αγωγής (εκπροσωπούν το Ελληνικό Δημόσιο) παρενέβησαν για να υποστηρίξουν ότι οι συμβάσεις του Τσοχατζόπουλου είναι αυτές που έφεραν το αποτέλεσμα της μη παραλαβής των υποβρυχίων.

Τότε ο Τσοχατζόπουλος, απευθυνόμενος προς τους συνηγόρους πο­λιτικής αγωγής, είπε: «Είστε συκοφά­ντες, ψεύτες, άσχετοι, είστε σε διατε­ταγμένη υπηρεσία. Είναι προσβολή, δεν έχετε το δικαίωμα, είναι ύβρεις αυτά που λέτε, είναι συκοφαντίες και λάσπη».

‘«Αψογες συμβάσεις»

Άκης Τσοχατζόπουλος: Πρακτοράκια, πράκτορες. Αυτά είναι χυδαίες και απαράδεκτες ύβρεις.

Πολιτική Αγωγή: Έχουμε φάει τη ζωή μας με αυτές τις συμβάσεις.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Να τελει­ώνει η υπόθεση, να πάμε στα δικα­στήρια, θα σας κάνω αγωγή. Οι συμ­βάσεις ήταν άψογες, οι καλύτερες.

Νίκος Ζήγρας προς Τσοχατζόπουλο: Ομολόγησε να τελειώνουμε.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κύριε, εσύ είσαι άρρωστος.

Λεωνίδας Κοτσαλής: Ποιος ο λό­γος που τα υποβρύχια παραγγέλθηκαν και δεν έχουν ακόμη παραδοθεί;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Δεν το γνωρίζω, γνωρίζω ότι ήταν εκ των καλυτέρων υποβρυχίων. Ο τύπος αυ­τός των υποβρυχίων (214) ήταν τα κα­λύτερα. Δεν είχα λόγο στην επιλογή, η απόφαση αυτή ανήκε στον υπουργό

Λεωνίδας Κοτσαλής: Σε ποια κα­τάσταση παρέδωσε τις Ένοπλες Δυνά­μεις ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Η κατάσταση ήταν πολύ καλή, βεβαίως πάντα υπήρχαν ανάγκες.

Λεωνίδας Κοτσαλής: Αρχιτέκτων αυτής της πολιτικής εθνικής άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Ναι, ήταν ο κ. Τσοχατζόπουλος, ως υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας που ήταν. Μετά ήταν ο κ. Παπαντωνίου…

Λεωνίδας Κοτσαλής: Είχατε ακούσει για έκνομη δράση του πρώην υπουργού;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Όχι, δεν είχα ακούσει. Εξηγώ όμως ότι από τον όρκο μας έχουμε απόλυτη εμπι­στοσύνη στον πολιτικό προϊστάμενο. Αν άκουγα κάτι, που δεν άκουσα, θα το έλεγα ευθαρσώς στον υπουργό. Θα του έλεγα: «Υπουργέ, ακούγεται αυτό το πράγμα»…

Ερωτήσεις στον μάρτυρα απηύθυνε και ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα.

Στέλιος Γκαρίπης (υπεράσπιση Ζή­γρα): Έχετε δει ποτέ τον κ. Ζήγρα; Εί­χατε ακούσει ότι έκανε ποτέ κάποια προσπάθεια να αγοράσει κάποιο πρό­γραμμα;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Όχι, δεν τον γνωρίζω, δεν τον είδα ποτέ. Τον υπουργό μου ήξερα…

Στέλιος Γκαρίπης: Είδατε να υπάρ­χει κάποιο πρόβλημα του κ. Τσοχα­τζόπουλου με τον κ. Σμπώκο;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Είναι δυνατόν να παρακολουθώ τον πολιτι­κό μου προϊστάμενο, αυτά είναι προ­οίμια χούντας… Αν είναι δυνατόν να τον παρακολουθώ. Αν όμως παρουσι­αστεί κάτι και είναι ξεκάθαρο, τότε θα εμφανιστούμε και θα του το πούμε. Αλλιώς θα παραιτηθούμε.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Παραγιουδάκη η ένταση χτύπησε πάλι κόκκινο με τον πρώην υπουργό να έχει λεκτική αντι­παράθεση με την πρόεδρο του δικα­στηρίου.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κύριε μάρ­τυρα, ποιος αποφασίζει για τις προμή­θειες εξοπλιστικού που έχει εγκριθεί πιο πριν από το ΚΥΣΕΑ από μια άλλη διαδικασία; Δεν είναι διαδικασίες αυ­θαίρετες, είναι δεσμευτικές. Γιατί μας είπανε ότι υπήρξε σπατάλη… Εσείς γνωρίζετε πέραν όσων αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ. Μα δεν μπορεί να αγοράσει το ΚΥΣΕΑ τίποτα εκτός του εγκεκριμένου προγράμματος.

Μανούσος Παραγιουδάκης: Δεν γνωρίζω για σπατάλες. Γνωρίζω όμως το ΕΜΠΑΕ, το πρόγραμμα των εξο­πλισμών. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάποια σπατάλη.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Συμφω­νείτε ότι το πρόγραμμα επενδύσεων είναι δεσμευτικό;

Πρόεδρος: Πηγαίνετε.

Να τονίσουμε, τέλος, ότι με εγγύ­ηση 700.000 ευρώ αποφυλακίστη­κε με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, που ελήφθη με πλειοψηφία 3-2, ο πρώην υπουρ­γός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθε­ση των «χρυσών μιζών» από την αγο­ρά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων ΤΟR-Μ1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του κατηγορουμένου, που υπέβαλαν οι δικηγόροι Γιάννης Ματζουράνης και Άρης Χαραλαμπάκης, και του επέβαλαν, πέραν της εγγύησης, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση δύο φο­ρές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του. Βασικοί λόγοι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπήρξαν η ηλι­κία του (80 ετών) και η βεβαρημένη υγεία του. Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του πρώην υπουργού της Κύπρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:36