search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:06
MENU CLOSE

Αυτά είναι 10 από τα πιο πολυσυζητημένα και θαρραλέα εξώφυλλα (Photos)

04.06.2015 07:02
Αυτά είναι 10 από τα πιο πολυσυζητημένα και θαρραλέα εξώφυλλα (Photos) - Media

 Δέκα πολυσυζητημένα εξώφυλλα που σόκαραν, συγκίνησαν, ευαισθητοποίησαν ή προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις. 

 

Δέκα πολυσυζητημένα εξώφυλλα που σόκαραν, συγκίνησαν, ευαισθητοποίησαν ή προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις. 

Εξώφυλλα που έκαναν τον γύρο του κόσμου και χρειάστηκαν θάρρος και τόλμη.

Δέκα ιστορίες που προκάλεσαν συζητήσεις σε όλον τον πλανήτη,

Sarah Reinertsen – ESPN

Είναι η πρώτη ακρωτηριασμένη γυναίκα με τεχνητό μέλος που τερμάτισε στο «Ironman World Championship», στο οποίο και έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια.

Το 2009 το περιοδικό ESPN της αφιέρωσε το εξώφυλλο του. 

Demi Moore – Vanity Fair

H φωτογράφιση της Ντέμι Μουρ τον Αύγουστο του 1991 σε προχωρημένη εγκυμοσύνη για το εξώφυλλο του Vanity Fair προκάλεσε πολλές συζητήσεις.

Παρά την πρόθεση των συντελεστών και της φωτογράφου, Annie Leibovitz, να χρίσουν τη Μουρ σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, το εξώφυλλο χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «τερατώδες και αισχρό».

Madonna – Interview

Η «βασίλισσα της ποπ» φωτογραφήθηκε πέρυσι τόπλες στα 56 της και προκάλεσε πανικό και αντιδράσεις. Αυτή η θαρραλέα φωτογράφιση προκάλεσε τεράστια αντιπαράθεση και συζητήσεις σχετικές με τα στερεότυπα και τις ηλικιακές διακρίσεις. «Οι ​​γυναίκες όταν φθάσουν σε ορισμένη ηλικία, αποδέχονται ότι δεν τους επιτρέπεται να συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο. Αλλά εγώ δεν ακολουθώ τους κανόνες. Δεν το έκανα ποτέ , και δεν προτίθεμαι να ξεκινήσω τώρα», δήλωσε η Madonna.

Malala Yousafzai – TIME

Η Malala είναι μια ακόμα ιστορία θάρρους και τόλμης. Το 2012 πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν, επειδή τόλμησε να μιλήσει για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Ο κόσμος σοκαρίστηκε από το τι μπορεί να συμβεί σε ένα κορίτσι που απλώς επιζητούσε μια θετική αλλαγή.

Η νεαρή κοπέλα ανάρρωσε και έκανε γνωστή την ιστορία της στα πέρατα του κόσμου. Αψηφώντας αυτούς που την ήθελαν νεκρή, πόζαρε το 2013 για το εξώφυλλο του περιοδικού «ΤΙΜΕ» ως το πρόσωπο με την μεγαλύτερη επιρροή τον κόσμο.

Nicole Trunfio – Elle

Τον Ιούνιο του 2015, το σούπερμοντελ πόζαρε στο εξώφυλλο του αυστραλιανού «ELLE», θηλάζοντας το 5μηνών μωρό της. Η Trunfio εξομολογήθηκε πως η λήψη δεν ήταν εσκεμμένη απλά ήρθε φυσικά. Το μοντέλο δέχτηκε επικριτικά σχόλια για την επιλογή της αλλά και την υποστήριξη για την ανάδειξη της μητρότητας.

Η ίδια ξεκίνησε καμπάνια στο Twitter με το hashtag #normalizebreastfeeding προκειμένου να ενθαρρύνει άλλες μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους δημόσια

Laverne Cox – TIME

Το 2014, η τρανσέξουαλ πρωταγωνίστρια του «Orange is a new black» έγινε εξώφυλλο του περιοδικού TIME, μιλώντας ανοιχτά για το bullying που δέχτηκε όταν ήταν παιδί εξαιτίας της θηλυπρέπειας της.

Το 2015 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού People με τις 100 πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη

Ellen Degeneres – TIME

Σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εξώφυλλα, η ηθοποιός και παρουσιάστρια παραδέχτηκε δημόσια το 1997 την ομοφυλοφιλία της στο περιοδικό TIME. «Ναι, είμαι γκέι» ήταν ο τίτλος του εξωφύλλου, με τη θαρραλέα επιλογή της Degeneres να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Turia Pitt – Women’s Weekly

Το πρόσωπο – σύμβολο του απόλυτου θάρρους. Το Σεπτέμβριο του 2011 η Pitt ήταν θύμα των πυρκαγιών που έπληξαν την Αυστραλία. Υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της.

Τον Ιούνιο του 2014, μετά από τρία χρόνια ανάρρωσης και ακρωτηριασμού 4 δαχτύλων, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του «Women’s Weekly».

Bibi Aisha – TIME

Η Bibi Aisha είναι η νεαρή Αφγανή, που αποκάλυψε το ακρωτηριασμένο πρόσωπό της στο περιοδικό «TIME», κάνοντας γνωστή σε όλον τον κόσμο τη συγκλονιστική της ιστορία.

Στα 14 της παντρεύτηκε παρά τη θέλησή της με μαχητή των Ταλιμπάν και βίωσε την κακοποίηση. Στα 18 προσπάθησε να ξεφύγει αλλά η αστυνομία την έπιασε και την ανάγκασε να επιστρέψει σπίτι της.

Ο πεθερός της και ο άντρας της για να την τιμωρήσουν την μετέφεραν σε ένα βουνό, της έκοψαν τη μύτη και την άφησαν να πεθάνει. Τη νεαρή κοπέλα διέσωσε ο αμερικανικός στρατός.

Το περιοδικό της κάλυψε τα έξοδα για να αποκτήσει και πάλι τη μύτη της και από τότε έχει ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Caitlyn Jenner – Vanity Fair

Η αλλαγή φύλου του Bruce Jenner ήταν εδώ και καιρό αντικείμενο συζήτησης, το εξώφυλλο, όμως, ως Caitlyn έγινε το πιο «καυτό» θέμα του Διαδικτύου.

Ο Bruce ήταν ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο. Το 1987 έλαβε τιμητική θέση στο Olympic Hall of Fame ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών.

Στα 65 της φωτογραφήθηκε πια ως γυναίκα στο «Vanity Fair», ώστε ο κόσμος να δει τη θηλυκή της πλευρά και προκάλεσε πλήθος σχολιών σε όλον τον κόσμο.

πηγή: therichest.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:05